Lars van der Haar wint de Telenet Superprestige

Winner of the overall ranking Dutch Lars Van Der Haar pictured on the podium after the men elite race of the 'Noordzeecross' cyclocross cycling event in Middelkerke, the last race of the Superprestige competition on Saturday 11 February 2023. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Er zit alweer een stevig weekend op voor onze Lions, met alweer stevige resultaten.

Zaterdag stond de laatste superprestige van het seizoen op de planning, de Noordzeecross. Alles draaide hier om Lars van der Haar. Hij kon zijn eerste plaats in het algemene klassement bevestigen. En dit deed hij ook! Met zijn tweede plaats in Middelkerke verzekerde hij de overwinning. “Ik had niet gedacht ooit nog een klassement te winnen. Om het met zo’n mooie voorsprong te winnen is toch wel iets bijzonders.”, luidde Lars.

Lucinda Brand reed zaterdag ook naar de tweede plaats in Middelkerke. Na enkele foutjes in de eerste rondes kon ze halverwege de rit toch terugkomen en een podiumplaats verzilveren.

Maar voor Lucinda lag de focus dit weekend op de rit van zondag – de voorlaatste manche van de X2O Trofee – waar ze haar tweede positie in het algemene klassement kon verdedigen. De rit in Lille liep helaas niet zoals gehoopt voor Lucinda. Ze eindigde vierde en verloor een deel van haar voorsprong op tegenstander Alvarado. De eindstand zal volgend weekend bepaald worden in Brussel, waar Lucinda met 17 seconden voorsprong van start gaat.

Joris Nieuwenhuis stond ook tweemaal paraat dit weekend. Zaterdag reed hij enorm sterk en kwam als 4de binnen. In Lille verloor hij de kopgroep in de laatste rondes en kwam hij binnen als 8ste. Hier reed hij een groot deel van de rit samen met Pim Ronhaar, die in de laatste rondes wel nog streed om de derde plaats. Pim kon net niet voorbij Iserbyt en Vanthourenhout, maar mag tevreden zijn met zijn 5de plaats.

David Haverdings en Ward Huybs lieten ook van zich horen in Lille. David reed enorm tactisch en won de rit bij de beloften. Ward kwam binnen als 5de. Hij had de dag voordien ook meegereden bij de Elite in Middelkerke, waar hij als 15de eindigde.

Yentl Bekaert reed dit weekend enkel mee bij de Elite in Middelkerke. Hier kwam hij binnen als 27ste.