Shirin van Anrooij alweer op het podium in Hamme, Pim Ronhaar wordt 4de

Dutch Pim Ronhaar pictured in action during the men elite race of the 'Flandriencross' cyclocross cycling event, stage 6/8 in the 'X20 Badkamers Trofee' competition, Saturday 28 January 2023 in Hamme, Belgium. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Gisteren stond de X2O Trofee in Hamme op de agenda. De dag begon bij David Haverdings en Ward Huybs, die er in slaagden om de 4de en 5de plaats bij de U23 te behalen. David en Ward reden voor het grootste deel van de rit mee met de koplopers, maar moesten naar het einde toe een klein gaatje laten en konden zo net geen plek op het podium bemachtigen.

Hierna was het de beurt aan de vrouwen, waar Shirin van Anrooij en Lucinda Brand op de eerste rij van start gingen. Shirin kon de hele rit op kop rijden, op Fem Van Empel na. Zij behaalde zo, net als vorig jaar, de 2de plaats in Hamme. Lucinda, die voor de aanvang van de rit op de eerste plaats stond in het X2O Trofee klassement, kon net geen podiumplaats bemachtigen. Na alles te geven en voor elke seconde te vechten, kwam ze 1min46 na Fem Van Empel binnen, waardoor ze helaas haar leiderspositie moest afstaan. Er staan gelukkig nog twee X2O Trofee-ritten gepland, waar ze een kans heeft om haar achterstand goed te maken.

De dag werd zoals gewoonlijk afgesloten met de mannen, waar Pim Ronhaar het beste van zichzelf liet zien. Ondanks een valpartij halverwege de rit, reed Pim tot in de laatste ronde mee vooraan. De laatste ronde was er helaas net teveel aan, maar Pim was tevreden met een 4de plaats. Hij werd gevolgd door Lars van der Haar, die de 5de plaats voor zich nam. Lars zet na enkele zware weken nu alles in op zijn voorbereiding op het WK van komende week. Yentl Bekaert zette ook een sterke prestatie neer en kwam binnen als 10de. Thibau Nys kon de rit helaas niet afmaken.