Vier renners op het podium van de X2O Trofee in Brussel

BrusselRecap2

Gisteren vond de laatste manche van de X2O Trofee plaats. De campus van de VUB in Brussel werd omgetoverd tot een spectaculair cyclocross parcours, waar de renners een laatste kans kregen om hun positie in het algemene klassement te verdedigen.

David Haverdings en Ward Huybs stonden aan de start in de U23 reeks. Ward nam al snel de controle over het tempo van de rit en reed samen met David een tijdje op kop van de race. Ward sloeg erin zijn positie vooraan te behouden en belandde zo op de derde plaats. Een welverdiende podiumplaats voor hem! David zakte weg naar de 7de plaats, maar dit was meer dan voldoende om zijn positie in het algemene klassement ze verzilveren. Hij werd 3de na een mooi seizoen.

Voor Lucinda Brand kon er nog veel gebeuren. Na het verliezen van enkele belangrijke seconden vorige week, ging ze gisteren van start met een voorsprong van 17 seconden op Alvarado. Een sterke start van Lucinda, gepaard met een valse start van Alvarado, zette haar goed op weg. Lucinda kwam als 2de over de meet en bevestigde hiermee haar 2de plaats in het eindklassement! “Ik maakte me best wel een beetje zorgen, omdat ik hier in het verleden altijd wel wat tegenkwam, dus ben blij dat ik het seizoen toch op een goed manier kon afsluiten”, aldus Lucinda.

Bij de mannen stond Lars van der Haar alweer paraat, samen met Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar. Lars reed het merendeel van de rit zij aan zij met Michael Vanthourenhout in een strijd om de 2de plaats. Lars kon Michael net niet voorbij in de laatste ronde, wat hem een 3de plaats opleverde. Dit bevestigde zijn 2de plaats in het eindklassement. Na het winnen van de Telenet Superprestige, bevestigd deze 2de plaats in de X2O Trofee nog maar eens wat een impressionant – en vooral consistent – seizoen Lars heeft gereden. Joris volgde niet veel na Lars op de 5de plaats. Daarna kwam Pim ook binnen op plaats 16.