Drie medailles op het EK in Namur

BELGA PHOTO JASPER JACOBS
Action pictures of the European Championships cyclocross cycling in Namur, Belgium, Sunday 06 November 2022. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

De Baloise Trek Lions hebben op het Europees kampioenschap veldrijden in Namen drie medailles behaald. Thibau en Lars pakten zilver bij de mannen elite en beloften, Shirin finishte bij de dames beloften op plek drie.

Thibau en Pim kleurden de cross bij de beloften. Pim reed een ijzersterke wedstrijd en leek lang op weg naar de Europese titel. In de slotronde kende hij echter pech en moest hij zijn voorsprong prijsgeven. Pim zakte terug naar plek vijf. Thibau keerde na een lange inhaalrace nog terug in de kop van de koers en finishte als tweede.

Shirin streed bij de vrouwen beloften de hele koers mee voor de podiumplekken. De uittredende Europees kampioene finishte uiteindelijk derde op het loodzware parcours.

Bij de mannen elite verdedigde Lars zijn titel met hand en tand. Lars reed ijzersterk rond in Namen en moest uiteindelijk enkel zijn meerdere erkennen in Michael Vanthourenhout. Joris verraste met een sterke vierde plaats.