Hermans ondanks pech toch nog tweede in Essen

qhessenRG
Quinten Hermans is in Essen tweede geworden in de vierde manche in de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften. Ellen Van Loy legde bij de vrouwen beslag op de vijfde plaats.

In de tweede ronde sloeg een kopgroep met Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Adam Toupalik, Nicolas Cleppe en Gosse Van der Meer een klein kloofje op Kobe Goossens. Het was Iserbyt die onderweg de bonusseconden greep voor het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee en daarna viel het weer wat stil vooraan. De kans voor Kobe Goossens om opnieuw aan te sluiten en we telden zes leiders.

Het groepje dunde uit tot vijf stuks na pech voor Hermans, die werd teruggeslagen door een val en kettingproblemen. Ook Goossens viel weg door pech. In de op twee na laatste ronde nam Iserbyt alleen de leiding, maar een teruggekeerde Hermans en Toupalik zaten nooit ver, amper 4 à 5 seconden, en zetten hem stevig onder druk, maar toch zou de zege naar Iserbyt gaan.

Hermans finishte op 8 seconden als tweede en Cleppe op 22 seconden als vijfde. Iserbyt verstevigt zijn voorsprong in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee en telt nu 3:21 bonus op Cleppe. Hermans staat negende op 10:15.

Ook bij de vrouwen kregen we een heel spannende cross. Bij het ingaan van de laatste ronde maakten nog een zestal rensters kans op de zege, waaronder ook Ellen Van Loy. Uiteindelijk zou Ellen vijfde worden op 6 seconden van winnares Sanne Cant. Loes Sels finishte als tiende op 17 seconden, Jolien Verschueren werd elfde op 32 seconden en Fleur Nagengast 15de op 1:47.