Lars van der Haar pakt de eerste plaats in het Superprestige klassement

Dutch Lars Van Der Haar celebrates on the podium after the men Elite race of the fifth stage (out of eight) in the Superprestige cyclocross, Tuesday 27 December 2022 in Heusden-Zolder, Belgium. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

De Superprestige in Heusden-Zolder staat bekend om zijn snel, uitdagend parcours en trekt professionele toprenners van over de hele wereld aan. Een enorm enthousiast publiek in combinatie met 89 renners aan de start zorgde voor een fantastische sfeer. Een sterke race van Lars van der Haar leverde hem een derde plek op, waardoor hij in het algemene klassement eerste komt te staan. Lars heeft 68 punten in totaal, maar Laurens Sweeck volgt hem kort op met 63 punten. “Nu is het simpel, de eerste plek zo lang mogelijk aanhouden.”, liet Lars weten.

Ook Lucinda Brand haalde vandaag een podium plaats, ze eindigde net als Lars op de 3de plaats. Een veel sneller parcours met een pittige start zorgde voor een lastige wedstrijd volgens haar. Yentl Beckaert reed vandaag zijn eerste race sinds het breken van zijn vinger tijdens de cross in Merksplas. Desalniettemin eindigde hij toch nog op de 39 ste plaats. Tevreden dat hij terug kan meedoen.