Lucinda Brand eerste in het algemene klassement X2O Badkamers Trofee

Dutch Lucinda Brand pictured in action during the women's elite race at the 'Herentals Crosst' cyclocross cycling event on Tuesday 03 January 2023 in Herentals, the fourth stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

De wedstrijd in Herentals kende een technisch parcours. Een stijle beklimming in combinatie met een zeer technische afdaling zorgde voor spektakel. Bij de vrouwen eindigde Lucinda Brand op de 2de plaats en nam als gevolg de leiding in het klassement van de X20 Badkamers Trofee. Zelf was ze tevreden met haar prestatie.

Bij de mannen eindigde Lars van der haar op de 4de plaats met een goed gevoel in de benen. Hij kijkt reeds uit naar het Nederlands Kampioenshap dat 15 januari plaatsvind. Hij blikt met vertrouwen vooruit, maar weet dat een wedstrijd altijd gereden moet worden. Pim Ronhaar leverde opnieuw een sterke prestatie en eindigde als 6de. Yentl Bekaert blijft zich rit na rit verbeteren en kwam als 14de binnen.

Ward Huybs reed mee bij de U23 en eindigde hier als 9de. Het parcours lag hem niet en hij hoopt de aansluiting bij de kopgroep terug te maken in Koksijde waar hij zijn sterke kwaliteiten kan bovenhalen op de zandstroken.