Overwinning voor David Haverdings in Baal, Lucinda Brand op de tweede plaats

Dutch Lucinda Brand pictured in action during the women's elite race of the 'GP Sven Nys' cyclocross cycling event on Sunday 01 January 2023 in Baal, the third stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Er is geen betere manier om het nieuwe jaar te starten, dan met een overwinning op de GP Sven Nys. Zo dacht David Haverdings er ook over. Na ietwat traag op gang te komen, kwam David halverwege de wedstrijd op kop. Door sterk te rijden op de technische stukken van het parcours, wist hij zijn concurrentie achter zich te laten en reed hij naar de eerste plaats. Ward Huybs nam ook deel aan de rit van de U23 en eindigde op de 11de plaats.

Bij de dames stond vandaag enkel Lucinda Brand aan de start. De eerste ronde verliep eerder moeizaam voor haar, maar hierna kon ze stilaan dichter bij de kop van de koers komen. Ze eindigde opnieuw op het podium met een verdiende 2de plaats. “Veel snelheid zat er vandaag niet in” lachte Lucinda na de rit.

Bij de mannen werden we ook niet teleurgesteld. Lars van der Haar kon net geen podiumplek bemachtigen, maar is tevreden met een 4de plaats op het lastige terrein in Baal. Joris Nieuwenhuis reed ook een zeer sterke rit en kwam binnen als 6de. Als laatste in de top 10 voor onze ploeg, kwam Pim Ronhaar op de 9de plaats. Iets later kwam Yentl Bekaert binnen op de 20ste plaats, die zijn ritme stilaan aan het terugvinden is. Thibau Nys kon de rit omwille van technische problemen niet uitrijden.