Shirin van Anrooij wint in Gavere, Thibau Nys wordt 7de

Dutch Shirin van Anrooij celebrates as she crosses the finish line to win the women's elite race of the World Cup cyclocross cycling event in Gavere on Monday 26 December 2022, stage 11 (out of 14) of the UCI World Cup competition. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

De drukke kerstperiode werd gisteren verdergezet met een klassieker, de wereldbeker in Gavere. En wat een SUCCES! Shirin van Anrooij en Lucinda Brand stonden aan de start met hun podiumplaatsen in Mol nog vers in het geheugen. Na een sterke start kwam het Lions’ duo al snel op kop van de race en was het onderling vechten voor die eerste plaats. De gezonde rivaliteit tussen de ploegmaten zorgde voor een prachtige koers, met een prachtig resultaat. Onze 20-jarige Shirin slaagde erin om op het zware en modderige parcours van Gavere naar huis te gaan met de overwinning! Lucinda volgde in haar spoor en kwam binnen als tweede.

Maar dit waren niet de enige sterke prestaties voor onze ploeg. Lars van der Haar stond weer sterk in de pedalen en kon een knappe 5de plaats bemachtigen. Hij werd opgevolgd door Thibau Nys, die toch wel wat mensen heeft doen opkijken met zijn prestatie op het zware parcours. Thibau reed zelfs met de pech van een platte band naar de 7de plaats! Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en David Haverdings kwamen achter elkaar binnen op de 17de, 18de en 19de plaats.

We kregen in Gavere ook een positief vooruitzicht mee voor 2023. Seppe van den Boer, die onze ploeg zal versterken vanaf september 2023, won de rit bij de junioren!