Toon Aerts tweede en Jolien Verschueren vierde in Kermiscross Ardooie

toonaertsardooie
Toon Aerts eindigde donderdag op een knappe tweede plaats in de Kermiscross van Ardooie. Bij de dames legde Jolien Verschueren beslag op de vierde stek.

De regerende wereldkampioen Wout Van Aert domineerde de hele veldrit bij de mannen en haalde het solo voor Toon Aerts, die op 40 seconden finishte. Klaas Vantornout vervolledigde het podium. Ook posities 5, 6 en 7 waren voor renners van de Telenet Fidea Lions: belofte Quinten Hermans op 1’10, Corné van Kessel op 1’15” en belofte Nicolas Cleppe op 1’20”. Jim Aernouts was goed voor de 15de plaats op 3’13” en Thijs Aerts, eveneens belofte, eindigde als 17de op 3’41”.

ZOMPIG PARCOURS, GEEN BOOM VOOR TOON AERTS

Toon Aerts laat de cross van zaterdag in Boom bewust schieten om voldoende te kunnen recupereren voor de Wereldbekercross van zondag in Valkenburg.

“In Nederland krijgen we meteen een heel ander parcours. Daar moet je echt op explosiviteit rijden, wil je een rol van betekenis spelen. Ginds moet je vanuit stilstand opnieuw op gang geraken, niet echt mijn ding. De cross in Boom laat ik bewust schieten. Het seizoen is nog lang genoeg. Trouwens, onderschat deze wedstrijd toch niet. Ardooie zal zeker in de kleren kruipen, maar ik hoop voldoende hersteld te zijn voor de Wereldbekercross in Nederland”, vertelde Aerts.

Het parcours in Ardooie lag er door de regenval zompig bij. “In de Verenigde Staten hadden we al wat modder gehad, maar dit was toch heel wat anders. Daar hadden ze de dranghekken aan de kant geschoven zodat we toch steeds konden rijden, in Ardooie was dat niet het geval. Hier moest je meermaals van de fiets. Op bepaalde modderstroken was het echt ploeteren. Dit type parcours ligt me wel. Ik was heel goed gestart. Ik wou het tempo van Wout van Aert nog even volgen, maar zag al snel in dat dit onbegonnen werk was en ik liet hem dan maar rijden in plaats van mezelf op te blazen. Ik kon na een foutje van Klaas Vantornout op de tweede plaats komen en die stek wou ik zeker behouden, wat dus ook gelukt is.”

VIERDE PLAATS VOOR JOLIEN VERSCHUEREN

Sanne Cant won de Kermiscross in Ardooie bij de dames. Ze haalde het licht afgescheiden voor de Nederlandse Thalita de Jong. De Amerikaanse Elle Anderson stond als derde op het podium. Daarna volgden twee dames van de Telenet Fidea Lions. Jolien Verschueren was vierde op 1’12” en Ellen Van Loy vijfde op 2’15”. Loes Sels pakte de twaalfde plek op 3’59” van Cant.