Toon derde in Maldegem na finishfoto

toonaerts0502
Toon is woensdag op de derde plaats geëindigd in de Parkcross van Maldegem, een cross die tot de Ethias Cross-serie behoort. Ellen legde beslag op de vierde plaats bij de vrouwen.

Na het bekijken van de finishfoto mocht Toon als derde mee het podium op. “Het was heel nipt. Een jump in de slotmeters bezorgde me een podiumplaats. Ik had me nochtans voorgenomen om op de laatste hindernissen het verschil te maken, maar Corné Van Kessel bleef maar terugkomen. Hij draaide zelfs als eerste de laatste rechte lijn in, zodat ik nog alles uit de kast moest halen.”

Meestrijden voor de overwinning zat er in Maldegem niet in. Net over halfweg plaatste Eli Iserbyt een beslissende versnelling. Zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout liet het gat vallen en de vogel was gaan vliegen. Vanthourenhout legde achter Iserbyt beslag op de tweede plaats. Toon finishte op 13 seconden van de winnaar als derde. Lars werd vijfde, Jim 14de en Nicolas 17de.

Bij de vrouwen was er alweer geen kruid gewassen tegen de Nederlandse overmacht. Annemarie Worst haalde het in Maldegem voor Inge Van der Heijden en Denise Betsema. Op 1:19 van Worst kwam Ellen als vierde over de meet, net voor Katherine Compton.