Twee overwinningen in ‘De Kuil’ van Zonhoven

Belgian Thibau Nys celebrates as he crosses the finish line to win the men's U23 race at the World Cup cyclocross cycling event in Zonhoven on Sunday 08 January 2023, stage 12 (out of 14) of the UCI World Cup competition. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Gisteren stond de UCI Wereldbeker in Zonhoven op de agenda. Het parcours staat bekend om zijn steile klimmen en technische afdalingen, met “De Kuil” als centrale obstakel.

Bij de U23 mocht Thibau Nys starten in de leiderstrui, na het behalen van overwinningen in de 2 vorige wedstrijden. Ook gisteren heeft hij opnieuw zijn vaardigheden en vastberadenheid getoond door de U23-race in Zonhoven te winnen. Thibau legde het parcours met gemak af. Hij reed vlot door de modderige stukken en toonde een uitstekende fietsbeheersing in de afdalingen. Zelfs na een valpartij in één van de moeilijkste afdalingen van de race wist hij alsnog als eerste over de finish te komen. De overwinning is slechts de laatste in een reeks van indrukwekkende prestaties voor Thibau.

Bij de dames kunnen we ook spreken over een reeks van indrukwekkende prestaties. Onze Shirin van Anrooij werd opnieuw 1ste en verdiende de titel “Queen of De Kuil”. Ze kwam over de finishlijn met maar liefst 35 seconden voorsprong op Puck Pieterse. Lucinda Brand kon deze keer net geen plaats op het podium te pakken krijgen. Ze kwam binnen als 4de.

Bij de mannen eindigde Lars van der Haar als 6de. Lars is tevreden van zijn prestaties de voorbije dagen, maar kijkt toch uit naar een rustigere periode. De laatste weken zijn zwaar geweest met veel opeenvolgende wedstrijden. Desalniettemin blijft hij op een sterk niveau presteren. Joris Nieuwenhuis kwam binnen op de 12de plaats.