1 maand Telenet Fidea Lions

2_20043356_tfl1maandRG
We zijn één maand ver in het crossseizoen met het vernieuwde Telenet Fidea Lions. De sportieve staf maakt een eerste korte balans op. Die is heel wat positiever dan de externe analyses die deze dagen gemaakt worden. Er is binnen de ploeg dan ook helemaal geen sprake van paniek of onvrede.

“Intern is effectief iedereen meer dan tevreden over onze seizoensstart” steekt team manager Sven Nys van wal. “In alle categorieën zijn er al mooie prestaties neergezet, met ook heel wat podiumplaatsen en al 11 overwinningen. Quinten Hermans staat op kop in de Superprestige bij de beloften. Binnen Telenet Fidea Lions is altijd al evenzeer op andere categorieën dan alleen de mannen elite gefocust, dat is dit seizoen ook zo.”

Sven Vanthourenhout: “Zo denk ik dat de junioren en vrouwen heel sterk gestart zijn en meer dan de verwachtingen inlossen. Nys: “Dat zeggen we ook aan de renners. Elk van ons heeft in de voorbije week al flink met de complimenten gezwaaid, persoonlijk en via onze eigen (sociale) kanalen. Al is dat blijkbaar niet genoeg opgevallen (lacht).”

“Voor het seizoen al hebben we voorspeld dat bij de elite wellicht Van Aert en van der Poel er bovenuit gingen steken, dat blijkt ook”, vervolgt Nys. “Wij verwachten van niemand dat ze die twee stokken tussen de wielen steken. We hebben realistische doelstellingen vooropgesteld voor elke renner, gebaseerd op wat hij in zich heeft. Dat telt voor ons op.”

Kris Wouters: “In Zonhoven bleven onze eliterenners duidelijk onder hun kunnen. Sven heeft dat gezegd en hij had overschot van gelijk. Hij is trouwens niet de enige ploegmanager die af en toe zijn renners duidelijk maakt waar het op staat… Maar dat is een momentopname, vandaag wordt Toon Aerts schitterend tweede in Ardooie en komend weekend staan er weer andere crossen op het programma.”

Nys: “De koers die de ploeg voortaan vaart verschilt op enkele vlakken van vroeger. Dat gaat zo bij een vernieuwde ploeg. Van bij de start staat iedereen achter die nieuwe manier van werken. Kris en Sven staan dagelijks in contact met de renners en hebben daar geen bemerkingen over gekregen. En als er vragen waren, zijn die onderling besproken. We zijn ook nog maar een maand ver en we moeten alles zijn tijd geven.” Kris: “Als ik naar onze Amerikaanse campagne kijk, toch twee wereldbekers, was die dit jaar al veel beter. Zo slecht is die nieuwe aanpak toch niet…”

Nys: “Dat renners met andere ploegen spreken is hun goed recht en verre van abnormaal. Oktober is de transfermaand in het veldrijden, dus veel renners praten met veel ploegen, wij worden ook aangesproken door andere renners. “Trouwens, als je vijf topbeloften hebt aan het einde van een seizoen, dan weet je gewoon dat er het jaar erna aan hun mouw getrokken wordt”, vult Wouters nog aan.

Deel dit bericht