Jeugdwerking is een fundamenteel aspect voor elke sport.

Opleidingspiramide

In de basis van onze opleidingspiramide leren kinderen het plezier van offroad fietsen kennen tijdens de vakantiekampen van de Sven Nys Academy. De kampen staan open voor iedereen die graag fietst, ongeacht het niveau. De nadruk ligt op plezier, behendigheid en het leren van vaardigheden om op een veilige manier in het verkeer te kunnen rijden.

Kinderen die de stap naar competitie willen zetten, kunnen terecht bij de AA Drink Young Lions. Hier wordt meer gefocust op techniek en competitie binnen het wielrennen en het veldrijden vanaf de miniemencategorie. Op deze manier kunnen kinderen en jongeren rustig groeien, zonder stappen over te slaan.

De absolute toptalenten kunnen op termijn doorgroeien naar de Baloise Trek Lions.

AA Drink Young Lions

De Baloise Trek Lions werken, sinds 1 januari 2017, hiervoor samen met het AA Drink Young Lions. Het AA Drink Young Lions heeft het Gouden Wiel kwaliteitslabel van Cycling Vlaanderen ontvangen, dit is een label dat wielerclubs met een jeugdvriendelijke en gestructureerde clubwerking erkent.

Binnen het AA Drink Young Lions wordt er op een verantwoorde manier gewerkt met wielrenners vanaf de miniemencategorie. Zij krijgen trainingen van opgeleide en gemotiveerde trainers, vaak in en rond het Sven Nys Cycling Centrum in Baal.

De ploegleiding van de Baloise Trek Lions staat in nauw contact met de ploegleiding van het AA Drink Young Lions, waardoor de renners van dichtbij worden opgevolgd en grotere doorgroeimogelijkheden krijgen. Omgekeerd is het ook zo dat als de Baloise Trek Lions jong talent scouten zij dit talent willen onderbrengen bij het AA Drink Young Lions.

Zo hoeven renners niet op te jonge leeftijd in een professioneel team worden opgenomen en kunnen zij rustig groeien, zonder stappen over te slaan. Beide teams zijn er rotsvast van overtuigd dat deze manier van samenwerken de beste resultaten biedt op lange termijn.

Plezier en Prestatie

AA Drink wil met het title-partnership van het nieuwe AA Drink Young Lions in de eerste plaats sport en bewegen stimuleren bij de Belgische jeugd. De mooie groep talenten van het team staat synoniem voor wat sport op jonge leeftijd al voor je kan doen, ongeacht je leeftijd of niveau. Het houd je fit, je maakt vrienden en schept prachtige kansen voor de toekomst.

AA Drink hoopt vooral hun steentje bij te dragen door te laten zien wat het bewust gebruik van sportvoeding kan bijdragen aan het leveren van sportieve prestaties, vooral bij jeugdige sporters. Zij kunnen nog een hoop voordelen en kennis halen uit het juist omgaan met sportvoeding en sportdrank.

Sven Nys Academy

Zo veel mogelijk kinderen het plezier van offroad fietsen kunnen laten beleven. Dat is de bedoeling van de Sven Nys Academy. Het draait helemaal niet om presteren, wel om bijleren.

De Academy leert je tal van knepen en brengt je geleidelijk naar een hoger (technisch) niveau zodat je daarna alleen nog maar meer plezier beleeft aan je fiets. Ook kinderen op een veilige manier integreren in het verkeer is een onderdeel van de opleiding.

De lessen staan onder leiding van een team begeleiders en Sven Nys. Ze leren de kinderen vlot schakelen en sturen, hun evenwicht gebruiken, het traject inschatten, makkelijker klimmetjes en afdalingen nemen en hoe in alle omstandigheden snel te reageren op onvoorziene omstandigheden.

Vakantiekampen

Onze vakantiekampen staan open voor iedereen die graag fietst, ongeacht het niveau dat je al zou hebben. Er wordt op de eerste dag gekeken naar welk niveau je hebt en er worden groepjes gemaakt o.b.v. gelijkwaardige niveaus.