Aalvlugge Toon sprint naar 19de podiumplek

CYCLOCROSS LILLE DVV TROPHY KRAWATENCROSS
In de Krawatencross in Lille kon Toon nogmaals op zijn sterke sprint rekenen. In de sprint voor plek drie was hij een zucht sneller dan Laurens Sweeck. Yentl rijfde bij de beloften de tweede plek in het eindklassement van de DVV Trofee binnen.

“Ik ben niet echt tevreden van mijn wedstrijd”, stak Toon na afloop van wal. “Ik heb een aantal keer de palen geraakt. Tegen het einde van de wedstrijd raakte ik meer in mijn ritme en vond ik de moed om voor plek drie te strijden. Gelukkig stond mijn sprint vandaag wel op punt. Hopelijk kan ik die lijn morgen in Merksplas doortrekken”, aldus onze man uit Rijkevorsel die in Lille al naar zijn 19de podiumplek dit seizoen reed.

Uitslag elite

1. Wout Van Aert
2. Quinten Hermans
3. Toon Aerts
7. Lars Van der Haar
13. Thijs Aerts
14. Jim Aernouts
23. Nicolas Cleppe

Bij de dames kende Ellen na een sterke reeks in de afgelopen wedstrijden vandaag een iets mindere dag. Ze finishte als 17de en eindigt als 7de in het eindklassement van de DVV Trofee. Marthe eindigde 27ste.

Uitslag dames

1. Ceylin Alvarado
17. Ellen Van Loy
27. Marthe Truyen

Bij de beloften reed Andreas in de Lilse Bergen naar een top-10 plek. Een opsteker voor onze derdejaarsbelofte na zijn niet-selectie voor het WK. Yentl kende een mindere dag en finishte 19de, maar hij verzekerde zich wel van de tweede plek in het eindklassement van de DVV Trofee. “Dit is een mooie bekroning op mijn regelmatig seizoen. De DVV Trofee is na de Wereldbeker toch het belangrijkste klassement in onze categorie.”

Beloften

1. Niels Vandeputte
10. Andreas Goeman
19. Yentl Bekaert

Eindklassement beloften

1. Timo Kielich
2. Yentl Bekaert
3. Niels Vandeputte
7. Andreas Goeman

Deel dit bericht