Aernouts snelt naar knappe vierde plek in Iowa

hermans
De jonge benen van de Telenet Fidea Lions zijn duidelijk in vorm in de Verenigde Staten. Jim Aernouts werd prachtig vierde in de Jingle Cross in Iowa City, na winnaar Wout Van Aert, Kevin Pauwels en Laurens Sweeck. Bij de vrouwen was Ellen Van Loy veertiende, Loes Sels vijftiende.

Kris Wouters reageerde enthousiast vanuit de States nadat vier Lions in de eerste negen eindigden. “Ik denk niet dat we kunnen klagen. Thijs van Amerongen schoot in het begin over zijn trapper en kwam zo met zijn voet in het voorwiel. Er waren een aantal spaken over waardoor hij al vroeg de materiaalpost in moest. Van buiten de top 30 is hij nog naar een 16de plaats gereden. Thijs kwam enorm sterk voor de dag.”

Daan Soete kende een moeilijke dag door de hitte. “Hij is heel diep geweest en heeft echt zijn best gedaan. Niks op aan te merken, ik ben heel tevreden.” Soete werd 25ste.

De topuitslag kwam van Aernouts, die vierde eindigde. “Hij was ronduit uitstekend. Las Vegas was voor hem een iets moeilijkere wedstrijd door oponthoud door een valpartij, maar in vandaag in Iowa heeft hij bewezen dat hij in topconditie verkeert.”

De Amerikaanse monden vielen ook open voor Quinten Hermans (7de). “Hermans staat zesde in het klassement van de Telenet UCI World Cup, dus dat is gewoon fantastisch. Hij is nog maar belofte en maakt de koers mee bij de profs. Als hij blijft verder werken zoals hij nu bezig is, ziet de toekomst er voor hem heel goed uit.”

Corné van Kessel (6de) had de voorbije dagen nochtans rugpijn. ” Iben verwonderd dat hij vandaag zo goed heeft gereden. Chapeau voor het karakter dat hij vandaag getoond heeft. Morgen zal het wel pijn doen, maar dat neemt hij er zonder problemen bij.”

Voor kopman Tom Meeusen ging het minder goed in Iowa, maar de reden is gekend. “Tom was goed gestart, maar het is alom gekend dat hij wat problemen heeft met de warmte. Net als Daan Soete zakte hij er op het einde helemaal door.”

Voor de vrouwen reageerde Sven Vanthourenhout. “De dames hebben op zich geen slechte cross gereden. Ellen lag lang in strijd voor top tien maar ging de laatste halve ronde er onderuit door hitte.Ze is heel diep moeten gaan door de lastigheidsgraad van deze cross, want na de meet moest ze zelfs overgeven.

“Loes kwam in de loopstroken wat te kort, maar voor de rest reed ze ook een goede wedstrijd.Als ze in Europa op hun crossen komen, zullen de plaatsen ook heel hard verschillen.”

Deel dit bericht