Beloftenwereldkampioen Pim Ronhaar versterkt Baloise Trek Lions

PIM2
Nederlander en wereldkampioen veldrijden bij de beloften Pim Ronhaar versterkt de Baloise Trek Lions. De 19-jarige renner uit Hellendoorn komt over van Pauwels Sauzen-Bingoal en tekent een contract voor drie jaar.

Ronhaar kroonde zich begin 2021 in het zand van Oostende tot wereldkampioen bij de beloften door Ryan Kamp en Timo Kielich af te houden. Ronhaar begint komende herfst aan zijn derde jaar als U23-renner. Hij is naast Thibau Nys, Ward Huybs en Shirin van Anrooij de vierde belofte bij Baloise Trek Lions. Zaterdag zal Pim zijn debuut op de weg in de BTL-kleuren maken in Dwars door het Hageland. De week erna volgt de Baloise Belgium Tour.

Pim Ronhaar:

“Ik kijk ernaar uit om me bij de Baloise Trek rennersgroep te voegen. Het teamverband geeft me hier een heel goed gevoel. Het is een samenhorige kern waarin iedereen goed op elkaar lijkt ingespeeld. Dat is voor mij heel belangrijk. Sportief zijn de resultaten en omkadering meer dan uitstekend. Ik ga met een positief gevoel van start.”

“Het was niet makkelijk om afgelopen seizoen tussen de profs te rijden. Een uitschieter tussen de elite was voor mij de loodzware cross in Dendermonde, waarin ik als 8ste finishte. Dat soort zware parcoursen, zoals ook de Koppenberg of Overijse, liggen me wel. Ook in het zand kan ik goed uit de voeten. De kers op de taart van vorig seizoen zette ik in het zand van Oostende met de wereldtitel bij de beloften.”

“Ik hoop allereerst dat ik komende winter beloftenwedstrijden in de regenboogtrui kan afwerken. Dat in combinatie met een aantal elitewedstrijden. Uiteraard zijn de kampioenschappen altijd een doel, maar ik wil eerst en vooral genieten van mijn regenboogtrui.”

“Extrasportief zou ik mezelf beschrijven als een vrolijk en dankbaar persoon. Ik geniet van het leven. Zo kruip ik al eens graag op mijn motor om ritjes te maken, dat geeft me telkens een enorme mentale boost.”

Sven Nys (sportief manager):

“Pim Ronhaar heeft de afgelopen jaren indruk gemaakt in de jeugdcategorieën. We zijn dan ook enorm trots dat we hem mogen verwelkomen bij de Baloise Trek Lions. Met Pim versterken we ons met het oog op de komende jaren. We zijn ervan overtuigd dat wij als team een meerwaarde kunnen bieden om het talent van Pim nog meer tot ontplooiing te brengen.”

Deel dit bericht