Brute pech voor junioren in Spa

goemanspa
De junioren van Telenet Fidea Lions kenden een stevige pechdag in Spa-Francorchamps. Tijdens de Superprestige-manche viel Yentl Bekaert en reed een bijna zegezekere Andreas Goeman lek in de laatste ronde. Goeman werd vijfde, Bekaert zevende.

Het resultaat geeft absoluut geen juiste weerspiegeling van de wedstrijd die Yentl Bekaert en Andreas Goeman hebben gereden. Het parcours lag er door de vriestemperaturen enorm gevaarlijk bij. Op een Formule 1-parcours mag niet gestrooid worden, dus het lag bijzonder glad.

Yentl Bekaert kende een hele goede start en sloeg vrijwel meteen een kloof. Hij reed een mooie voorsprong bijeen totdat hij in de tweede ronde zwaar ten val kwam en beide knieën bezeerde. Yentl zakte wat plaatsten terug en deed niet meer mee voor het podium.

Andreas Goeman kwam steeds meer in zijn ritme en reed een schitterende tweede wedstrijdhelft. In de laatste ronde zette hij de concurrentie stevig onder druk en leek hij op weg te zijn naar winst. Een lekke band in de laatste kilometer besliste daar echter anders over en weg waren zijn kansen op de overwinning. “De jongens hebben echt een prachtige wedstrijd gereden, maar pech was vandaag de boosdoener”, klinkt het bij ploegleider Sven Vanthourenhout.

Deel dit bericht