Drie Telenet Fidea Lions op Europees podium

ekveld
Lars van der Haar is tweede geworden op het EK veldrijden in Tabor. De renner van de Telenet Fidea Lions moest enkel zijn Nederlandse landgenoot Mathieu van der Poel laten voorgaan. Uittredend Europees kampioen Toon Aerts werd knap derde. Tom Pidcock pakte zilver bij de beloften.

Corné van Kessel werd negende. Eerstejaars prof en Europees kampioen bij de beloften in 2016 Quinten Hermans finishte als elfde. Daan Soete eindigde op de veertiende plaats. “We wisten dat het niet simpel zou zijn om iets te ondernemen tegen Mathieu van der Poel. Wij wilden hem geen kopstart laten nemen. Daarom trachtte ik als eerste het veld in te duiken, maar dat lukte niet”, zei Aerts na afloop.

“Ik slaagde er zo wel in om mee te gaan met Van der Poel en Van der Haar. Na een ronde moest ik hen laten rijden, want ik kon hun tempo niet meer aan. En dan wou ik alsnog een podiumplaats behalen. Ik voelde me wel bij de beteren van de groep, maar ik kon het maar met enkele centimeters voorsprong op Michael Vanthourenhout halen na een sprint op volle kracht.”

“Ik ben die mooie trui nu kwijt, maar Mathieu is meer dan een waardige opvolger. Het zal wel raar doen om nu zonder dat shirt rond de schouders te starten tijdens de komende wedstrijden”, besloot Aerts.

De zege bij de vrouwen was voor Sanne Cant, Ellen Van Loy werd zevende. Bij de beloften ging de Europese titel naar Eli Iserbyt. Tom Pidcock werd tweede. Thijs Aerts werd negende.

Deel dit bericht