Eindejaarsterugblik

terugblik16RG
Het jaar zit erop, het veldritseizoen is goed halfweg. Tijd om de ploegleiding al eens even te laten terugblikken op de eerste maanden Telenet Fidea Lions.

“We hebben de voorbije maanden in alle categorieën gescoord”, zeggen Sven Nys, Kris Wouters en Sven Vanthourenhout in koor. “2016 was voor onze ploeg het jaar van de vernieuwing en dan kost het normaal altijd wat tijd vooraleer nieuwe structuren en een nieuwe dynamiek hun vruchten afwerpen. Maar als we zien waar we nu na enkele maanden staan, kunnen we alleen maar tevreden zijn.”

“Bij de junioren wonnen we een Wereldbeker en stonden we vaak op het podium in de grote koersen. We hebben twee kandidaat Belgisch kampioenen in huis. Onze vrouwen gingen heel goed van start met een knappe zege van Jolien op de Koppenberg. Helaas sukkelt ze sinds haar val in Hasselt met haar rug en is ze haar ritme en conditie wat kwijt. Ellen bewees nog maar eens haar regelmaat, deed het al prima in de Wereldbeker en – dat mag ook eens gezegd – is met haar positieve en uiterst professionele ingesteldheid (als niet-prof) een voorbeeld voor de hele ploeg.”

“Bij de beloften is het bijna elke week bingo geweest. Quinten is zonder twijfel bij de beste drie van zijn generatie en heeft dit seizoen een grote stap gezet: hij kan het nu ook afmaken. Ook Nicolas Cleppe presteerde heel regelmatig, met vaak een podiumplaats. Dat zal alleen maar beteren nu de parcours nog wat zwaarder en modderiger worden en dan gaan we zeker ook Thijs Aerts nog vaker vooraan zien.”

Toon Aerts heeft wellicht de grootste stap gezet. Hij rijdt altijd top-5, soms pakt ie een podiumplaats en met die Europese trui kan het natuurlijk helemaal niet meer stuk. Intussen heeft iedereen duidelijk zijn draai gevonden, kijk maar naar Tom de laatste crossen en onze constante aanwezigheid in de top-10. Corné van Kessel verdient zeker ook een pluim, hij rijdt misschien ietsje meer in de schaduw maar is zeer regelmatig en haalt met uitslagen tussen plaats 5 en 10 echt wel het maximale uit zijn mogelijkheden.”

“We kijken nu uiteraard ook uit naar Lars. Hij heeft de voorbije maanden veel pech gekend en we zijn blij dat hij nu al kan starten. Maar de conditie is uiteraard nog lang niet in orde. Het komt er voor hem op aan om nu vooral ritme op te doen en hopelijk in februari nog een paar keer te kunnen meestrijden. Alles wat we van hem zien is bonus. Het wordt vooral belangrijk om daarna een goede en zorgeloze voorbereiding op het volgende seizoen te hebben.”

“We bedanken iedereen in de ploeg voor die mooie maanden en kijken uit naar het vervolg. Ook aan alle fans een welgemeende dankuwel voor de onvoorwaardelijke steun. Aan iedereen een gezond en gelukkig 2017!”

Sven Nys, Kris Wouters, Sven Vanthourenhout

Deel dit bericht