Ellen boekt prachtige zege in Gavere na zinderende slotronde

BELGIUM CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE ASPER-GAVERE
Ellen boekte in de Superprestigecross in Gavere haar eerste overwinning in een echte klassieker. Ze remonteerde in extremis de Britse Nikki Brammeier en reed zo tot haar eigen verbazing naar de felbevochten en o zo verdiende overwinning.

Al snel stevende de wedstrijd bij de dames uit op een duel tussen onze Ellen Van Loy en de Britse Nikki Brammeier. In de slotronde leek Brammeier op weg naar de overwinning, maar Ellen zette alles op alles op haar weer bij te benen. In de laatste hectometers raakte Ellen met een ultieme inspanning dan toch aan het wiel. Ze kon de Britse achterlaten en stevende zo naar een prachtige zege in de Superprestigecross in Gavere, een echte klassieker.

Fleur kende een moeilijke wedstrijd met een valpartij. Onze nog steeds maar 19-jarige Nederlandse dame eindigde uiteindelijk als 14de.

Ellen Van Loy:

“Ik ben super super blij! Dit is mijn ding wel, het was een superzware wedstrijd. Ik had mezelf niet als favoriete bestempeld, maar de grote favorieten lieten het afweten vandaag. Of misschien ben ik gewoon top!”

“In de slotronde wisselde ik van fiets en kon ik na de materiaalpost lopend Brammeier weer bijbenen. Op het eind kon ik de kloof dichten en dan was het erop en erover. Vandaag is het voor mij! Ik ben niet echt een winnaar. Ik moet het hebben van mijn regelmaat, met af en toe een goede uitschieter.”

“Gavere staat zeker bovenaan mijn palmares, een echte klassieker. Omdat ik tijdens de winter naast de cross halftijds werk in de gehandicaptenzorg beschouw ik mezelf vaak als underdog. Maar in al mijn 45 à 50 wedstrijden zet ik mijn beste beentje voor, en daarvoor word ik vandaag beloond.”

Uitslag (32 deelneemsters)

1. Ellen Van Loy
2. Nikki Brammeier
3. Kim Van de Steene
14. Fleur Nagengast

Deel dit bericht