Ellen neemt initatief en finisht 8ste, Fleur behoudt leiderstrui

CYCLOCROSS WORLD CUP HEUSDEN-ZOLDER WOMEN
Bij de dames toonde Ellen veel initiatief. Ze ging als derde van start en kon haar positie goed handhaven. Ze ging de slotronde in op positie 4, maar onder andere Pauline Ferrand-Prévot en Marianne Vos konden Ellen in de slotronde nog remonteren.

Een knappe 8ste plek was Ellen haar deel. Achter Ellen streed Fleur voor het behoud van haar wereldbekertrui. Dapper reed onze 19-jarige Nederlandse naar de 23ste plek. In het klassement behoudt ze een degelijke voorsprong op Verdonschot en Alvarado met nog twee manches (Nommay en Hoogerheide) te gaan.

Ellen Van Loy (8ste):

“Ik voelde me redelijk goed vandaag. Ik zag dat de tegenstand ook niet te fel van start durfde gaan. Ik kon aanklampen en soms zelfs naar de kop gaan. Dat is Van Loy-stijl. Ik rijd niet graag defensief en hou van een offensieve manier van rijden.”

“Ik maakte een paar fouten, en terugkeren kostte veel krachten. Die kwam ik in de slotronde wat te kort om te strijden voor de 4de plek. Maar met de 8ste plek ben ik dik content.”

“Gisteren hadden we kerstfeest met de familie, waarop we kerstwensen uitdelen. Zij wensten me veel overwinningen toe, weinig blauwe plekken en vooral dat ons gras niet zo hard groeit in de zomer. Nu is het op naar Loenhout, Diegem en Baal. Rust-cross-rust-cross-rust-cross.”

Fleur Nagengast (23ste en leidster U23):

“De start verliep best wel goed. Maar ik verzeilde achter een valpartij en verloor zo heel wat tijd. Ik kon nog wel wat plaatsen opschuiven, maar verloor op het einde weer wat tijd. Maar het belangrijkste is dat ik de trui behoud. De vorm is best wel goed. Ik kijk nu vooral uit naar de wedstrijd in Hoogerheide en de kampioenschappen.”

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Katherine Compton
3. Eva Lechner
8. Ellen Van Loy
23. Fleur Nagengast

Klassement

1. Sanne Cant
2. Kaitlin Keough
3. Eva Lechner
8. Ellen Van Loy
13. Fleur Nagengast

Klassement U23

1. Fleur Nagengast 210p.
2. Laura Verdonschot 170p.
3. Ceylin Alvarado 165p.

Deel dit bericht