Ellen op Leuvens podium bij de vrouwen

CYCLOCROSS FINAL SUPERPRESTIGE NOORDZEECROSS WOMEN
Bij de vrouwen verdedigde Ellen de Belgische eer in Leuven. En met een mooie derde plaats na Compton en De Boer deed ze het verre van slecht. Fleur reed de wedstrijd niet uit.

Door de afwezigheid van wereldkampioene Sanne Cant en Laura Verdonschot was het Ellen die de Belgische eer hoog moest houden. Haar start was in ieder geval veelbelovend en ook in de eerste twee ronden leek ze mee te kunnen dingen voor de zegebloemen. Maar halfweg reed Katie Compton weg in de technische passage, even later deed Sophie De Boer dat ook in dezelfde zone.

Ellen reed uiteindelijk als derde over de finish waardoor ze voor het tweede jaar op rij op het podium mocht plaatsnemen. ‘In die technische zone kon ik die heuvels niet naar boven fietsen’, verklaarde ze achteraf.

‘Ik moest telkens van de fiets en om geen achterstand op te lopen, kon ik maar beter als eerste beginnen. Dan hield ik de andere een beetje op. Maar twee keer lukte het niet en rijden ze weg. Jammer, maar ik heb voor het overige toch een technisch goede wedstrijd gereden.’

Ook Fleur verscheen aan de start, maar ze moest de wedstrijd vroegtijdig staken.

Deel dit bericht