Fleur top-15, Ellen maakt moedige comeback

CYCLOCROSS WORLD CUP HEUSDEN-ZOLDER WOMEN
Ellen reed in Heusden-Zolder haar eerste wedstrijd in 2,5 week tijd. Fleur verdedigde haar wereldbekertrui bij de beloften met een mooie top-15 plek. Ze moest haar trui helaas afstaan, maar mag tevreden huiswaarts keren.

Fleur begon aan de zevende wereldbekermanche met een kleine voorsprong op Ceylin Alvarado. Ze weerde zich sterk op het snelle parcours rond het Circuit van Zolder en finishte op een knappe 15de plek (4de belofte) in een sterk deelnemersveld.

Dat volstond helaas niet op haar wereldbekertrui te behouden. Achter Fleur voerden Ellen en Marthe een hevige strijd in hun eerste wedstrijd sinds valpartijen in respectievelijk Overijse en Zonhoven. Ellen finishte 29ste, Marthe 35ste (als 11de belofte).

Ellen Van Loy:

“Het was vandaag terug effe wennen! Ten eerste moest ik vanop de tweede rij starten. Dat is al even geleden en speelt niet in mijn voordeel. Ik miste de start en werd ook wat opgehouden. Maar het bolde vandaag niet echt goed. Ik had zelf nog wel het gevoel van redelijk snel te rijden, maar de concurrentie ging nog zoveel harder! Iedereen die denkt dat twee weken stilzitten goed is voor de conditie, die daag ik graag eens uit om hetzelfde te doen.”

“Ik heb geen pijn meer, al blijft het op-en af de fiets springen nog wel een lastig punt. Dat voelde ik wel in de knie. De droogte speelt momenteel wel in mijn voordeel. Ik hoop dat de weergoden me de komende wedstrijden nog gunstig gezind blijven, want lange looppassages en veel trappen zijn wel te vermijden. Maar we blijven de komende weken verderwerken en knokken om terug sterker en sneller te worden.”

“Ik heb heel respect voor de vrouwen die elke week strijden voor bijvoorbeeld de 30ste plek. Nu zat ik er eens tussen en dan voel je wel dat dat lastig is. Petje af!”

Uitslag

1. Marianne Vos
2. Lucinda Brand
3. Sanne Cant
15. Fleur Nagengast
29. Ellen Van Loy
35. Marthe Truyen

Klassement

1. Marianne Vos
2. Sanne Cant
3. Annemarie Worst
9. Ellen Van Loy
11. Fleur Nagengast

Klassement U23

1. Ceylin Alvarado 267p.
2. Fleur Nagengast 249p.
3. Evie Richards 210p.

BELOFTE ANDREAS VERTEERT SNELLE PARCOURS GOED

Andreas Goeman reed ‘s ochtends naar een 13de plek bij de beloften. Onze tweedejaarsbelofte uit Denderleeuw schoof na de start vanop rij drie snel op naar de top-15. Op het gladde, maar snelle parcours in Zolder streed onze Telenet Fidea Lion mee voor de top-10. Uiteindelijk finishte hij knap 13de. Yentl verscheen niet aan de start na zijn stevige schuiver in de wereldbekermanche in Namen zondag.

Andreas Goeman:

“Drie dagen geleden zaten we nog in de modder te ploeteren rond de Citadel van Namen. Hier moesten we in Zolder bij wijze van spreken een wegwedstrijd betwisten. Dat is wel een shock voor het lichaam.”

“Ik had geen al te beste start, maar kon snel opschuiven naar de top-15. Maar positionering was vandaag cruciaal. We reden vaak in grote, achtervolgende groepen. Ik hing een aantal keer aan de rekker en moest zo heel wat extra inspanningen leveren om daarna weer op te schuiven.”

“Maar al bij al ben ik tevreden. “Ik rijd tussen de sterksten van mijn categorie. Achter plek 2 hing alles dicht bij elkaar. Vorig jaar eindigde ik hier als eerstejaars 21ste, vandaag finish ik 13de. Dat toont een mooie progressie.”

Uitslag

1. Eli Iserbyt
2. Maik Van der Heijden
3. Timo Kielich
13. Andreas Goeman

Deel dit bericht