Hermans haalt zijn gram op Linkeroever

CYCLOCROSS DVV INSURANCE TROPHY ESSEN
Quinten Hermans heeft in de Soudal Scheldecross revanche genomen voor het pechweekend van vorige week. Eén versnelling in de slotfase volstond om de zege veilig te stellen.

Het hoge tempo op het strand van Sint-Anneke zorgde voor weinig afscheiding in de eerste rondes. Een groepje met Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Nicolas Cleppe, Adam Toupalik, Yannick Peeters en Jelle Schuermans bepaalde al snel het hoge tempo, maar het zestal gaf elkaar geen duimbreed toe. Pogingen van Peeters en Schuermans bleven zonder succes. 

In de voorlaatste ronde sloeg Hermans wel genadeloos toe. In de zandstrook , met zicht op de Antwerpse skyline, forceerde hij een gaatje. Wereldkampioen Iserbyt trok nog in de tegenaanval, maar kwam geen meter dichter. 
In Essen bleef de renner uit Bavikhove zijn concurrent uit Limburg nog voor, in Antwerpen waren de rollen omgekeerd en moest Iserbyt tevreden zijn met de tweede plaats. Nicolas Cleppe vervolledigde als nummer drie het podium. 
HERMANS: ‘IK WOU CLEPPE LATEN WEGRIJDEN’
Quinten Hermans bekeek het lange tijd vanop de laatste rij van de kopgroep, maar sloeg in de voorlaatste ronde dan toch toe. “Ik heb me bewust wat achterin gehouden. Vorige week wou ik het twee keer snel afmaken, maar had ik af te rekenen met pech. Zuur. In Essen wilde ik heel graag winnen, die cross was acht iets voor mij.”
Op Linkeroever werd Hermans niet teruggeslagen door pech. Integendeel, hij werd zelfs geholpen. “In de voorlaatste ronde wou ik Nicolas (Cleppe, nvdr.) laten wegrijden in de zandstrook, maar hij maakte een foutje. Plots zat ik op kop en had ik een gaatje. Vanaf dan ben ik vol voor de winst gegaan. Ik heb geen schrik voor een terugval in Namen, normaal ben ik de tweede dag zelfs beter.”

Deel dit bericht