Hermans soleert naar de zege in Ruddervoorde

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE RUDDERVOORDE
Quinten Hermans heeft zondag de derde manche van de Superprestige veldrijden bij de beloften op zijn naam gebracht. Bij de elite werd Toon Aerts zesde.

De Europese kampioen soleerde naar de zege in Ruddervoorde, voor Eli Iserbyt en de Nederlander Joris Nieuwenhuis. Het was Nieuwenhuis die de beste start nam in de wei van Ruddervoorde en verschroeiend uithaalde in de eerste ronde. De Nederlander nam vlug enkele lengtes. Maar blijkbaar was hij toch iets te voortvarend van start gegaan, want hij zag zowel Quinten Hermans als Eli Iserbyt terugkomen.

Lang bleef het drietal niet samen, want iets voor halfweg koers verdapperde Hermans. Iserbyt moest als eerste een gaatje laten. Nieuwenhuis bood iets langer weerstand, maar zou eveneens de rol moeten lossen en zelfs terugzakken naar de derde plaats. Iserbyt knokte zich immers terug in de wedstrijd en zou op het eind van de voorlaatste ronde zelfs tot op acht seconden naderen van de Europese kampioen. In de zandstrook maakte die evenwel het verschil om vervolgens naar de zege te snellen.

Het is voor Hermans zijn tweede overwinning in de Superprestige, eerder mocht hij ook in Zonhoven juichen. Hermans behoudt ook zijn leiderstrui in het klassement. Hij telt 44 punten, twee meer dan de Nederlander Nieuwenhuis. Yannick Peeters, die vierde werd in Ruddervoorde, telt op de derde plaats 38 punten.

AERTS ZESDE

Mathieu van der Poel was de beste bij de eliterenners. De Nederlandse kampioen haalde het voor wereldkampioen Wout van Aert. Eerder won Van der Poel ook al de eerste twee manches van de Superprestige. Op de wei in Ruddervoorde werd Laurens Sweeck derde. Kevin Pauwels eindigde op de vierde plaats. Toon Aerts was met een zesde plaats de beste van de Telenet Fidea Lions.

Deel dit bericht