Ijzersterke Quinten rijdt naar podiumplek in Dwars door het Hageland

IMG_3602-2
Na een lange dag in de vuurlinie sprintte Quinten Hermans op de Citadel van Diest naar de derde podiumplek in Dwars door het Hageland (1.1).

Tussen Aarschot en Diest moesten vrijdag bijna 40km onverharde wegen overwonnen worden. Quinten, Corné, Nicolas en Jim schoven al vroeg in de wedstrijd attent mee in een omvangrijke kopgroep. Jim viel helaas vooraan snel weg door materiaalpech.

Corné en Nicolas toonden zich modelploegmaats en bepaalden vooraan mee het tempo. Het peloton zag de kopgroep nooit meer terug. In de finale toonden onze mannen zich actief en Quinten forceerde mee de beslissing met 7 andere renners.

Achter winnaar Vanbilsen moest Quinten op de Citadel van Diest enkel Niki Terpstra voorlaten. Zo eigende onze 24-jarige Limburger zich de 3de plek toe. Corné finishte knap 11de, Nicolas 21ste.

Quinten Hermans:

“Ik voel al wel een tijdje dat ik over een erg goeie conditie beschik in de wegwedstrijden. Vandaag trok ik opnieuw vroeg in de aanval, met succes deze keer. Ik had al een vermoeden dat de schifting hier vroeg zou gemaakt worden. Alle ploegen hadden vooraan mannetjes mee, dus kwam het peloton nooit meer terug.”

“Helaas viel Jim al vroeg weg, maar ik kon rekenen op de steun van Corné en Nicolas. In de finale toonde ik me actief op de onverharde stroken, maar ik verbaasde mezelf vooral op de slotklim. Ik put vertrouwen uit het feit dat ik sterke sprinters als Philipsen en Merlier voorblijf.”

Uitslag

1. Kenneth Vanbilsen
2. Niki Terpstra + 00:05
3. Quinten Hermans
11. Corné Van Kessel + 01:33
21. Nicolas Cleppe + 01:41
38. Jim Aernouts + 04:13
44. Lars Van der Haar + 05:03
45. Thijs Aerts + 05:13
62. Toon Aerts + 08:51

Deel dit bericht