Ijzersterke Quinten vlamt naar podiumplek

CYCLOCROSS BERENCROSS MEULEBEKE
In de tweede Brico Cross van het seizoen gingen de Telenet Fidea Lions door op hun elan. Quinten Hermans streed in het gezelschap van wereldkampioen Wout Van Aert voor een podiumplek in de Berencross in Meulebek en ging met de bloemen voor de derde plek naar huis. Jim Aernouts eindigde knap 7de.

Van in het begin van de wedstrijd was Quinten attent paraat. Hij maakte deel uit van een kopgroep van vijf renners, die al snel slonk naar vier renners. Wout Van Aert en Quinten waren de eerste achtervolgers op latere winnaar Van der Poel. Alles lag op een zakdoek en in de slotronde was Van Aert net iets sterker dan Quinten in de strijd om plek twee.

In de achtervolging legde Jim beslag op een sterke zevende plek. Lars eindigde 10de. De onfortuinlijke Nicolas kreeg na een schuiver op de balken af te rekenen met materiaalpech en aast zondag op revanche in Ronse.

Quinten Hermans (3de):

“Eindelijk een podiumplek na twee vierde plekken in Amerika! Vandaag op het podium staan met ook Mathieu erbij doet deugd. Het was enorm afzien. Ik heb een ronde de kop getrokken, maar moest dat de volgende ronde meteen bekopen. Het was echt aanklampen.”

“Uiteindelijk maakte ik in het slot een klein foutje. Eli zat achter mij en kreeg het gaatje op Wout niet meer dicht, wat mij net wel lukte. Dan was het op mijn tanden bijten maar kon ik toch een podiumplek verzekeren. We hebben trouwens met twee afgezien. Mijn vriendin Simone liep vandaag namelijk een marathon, dus ik vermoed dat zij ook wel heeft afgezien. Ik heb hier alvast mijn duit in het zakje gedaan.”

“Ik heb de jetlag vrij goed verteerd en voelde mij wel 100% fit vandaag. Er wacht nog een lange en zware winter. Daarom opteer ik voorlopig voor 1 cross per weekend. Mijn volgende wedstrijd wordt de opener van de Superprestige in Gieten.”

Jim Aernouts (7de):

“Vorige week viel ik de dag voor de Wereldbeker in Iowa zwaar op de balken. Daarom is mijn vertrouwen wat weg. Ik sprong niet over de balken en miste zo op een haar na de aansluiting met de kopgroep. Ik voelde me wel bij de beteren in de achtervolgende groep en met een zevende plek ben ik wel content.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Quinten Hermans
7. Jim Aernouts
10. Lars Van der Haar
DNF Nicolas Cleppe

Deel dit bericht