Knappe podiumplaats voor Tom Meeusen

CYCLOCROSS MOL ZILVERMEERCROSS MEN
Tom Meeusen is erin geslaagd op het podium van de Zilvermeercross in Mol te eindigen. In het Molse zand eindigde hij derde na Mathieu Van der Poel en Wout van Aert. Daan Soete en Jim Aernouts lieten zich opmerken in het begin van de wedstrijd.

Jim Aernouts en Daan Soete kenden een blitsstart aan het Zilvermeer in Mol. Aan het begin van de wedstrijd reden de twee renners van de Telenet Fidea Lions zelfs even met twee op kop van de wedstrijd. Toen Mathieu Van der Poel aan de haal gingen moesten onze renners helaas even passen.

Mathieu Van der Poel reed onbedreigd naar de zege. Tom Meeusen kwam knap terug uit de achtergrond en leek zelfs even aanspraak te maken op de tweede plaats. Hij moest echter nipt de duimen leggen voor Wout van Aert. Tom sleepte toch een mooie podiumplaats uit de brand. Ook Corné van Kessel reed een knappe wedstrijd. Hij eindigde op plaats zes. Jim Aernouts en Daan Soete legden beslag op respectievelijk plaats 12 en 13.

MEEUSEN: “KON PERFECT DOOR HET ZAND KLIEVEN”

“Ik had echt een goede dag vandaag en kon perfect door het zand klieven”, zei Meeusen. “Ik zat goed gepositioneerd totdat Kevin Pauwels net voor mij ten val kwam en ik hem niet meer kon ontwijken waardoor ik zelf even tegen de vlakte ging. Net daarna trokken Mathieu en Wout in de aanval.”

“Ik probeerde de kloof nog te overbruggen maar slaagde daar niet in. Tijd goedmaken op die twee mannen is nu eenmaal niet simpel. Ik ben best wel tevreden met die derde plaats. Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens op een podium mocht staan.”

Deel dit bericht