Kris Wouters: ‘Het trainerschap is mijn passie’

kwoffroadRG
Telenet Fidea Lions-ploegleider Kris Wouters heeft donderdag als eerste in België het trainer A-diploma voor offroad behaald, het hoogst mogelijke trainersdiploma binnen de wielersport in België. "Dit is mijn passie en ik zal me verder blijven ontwikkelen", zegt Kris.

De ploeg is heel fier op Kris, maar die blijft er zelf heel bescheiden bij. “Ik behoor inderdaad tot de eerste lichting die het trainer A-diploma voor offroad behaald heeft. De opleiding is sinds kort volledig hervormd”, legt Kris uit. “Beginnende trainers volgen eerste de initiatorcursus, daarna de B- en de trainer A-cursus. Specifiek voor het wielrennen zijn er vier specialisatiecursussen in het leven geroepen: trainer wegwielrennen, offroad (veld + MTB), BMX en piste.”

Kris koos uiteraard voor offroad en heeft donderdag met brio zijn eindwerk – een thesis van ruim 120 bladzijden – voor een jury verdedigd. Het onderwerp van dat eindwerk was… Corné Van Kessel. Kris begeleidt hem al sinds 2013 en is verantwoordelijk voor zijn trainingsschema en dat van inmiddels ook vele andere crossers. Net als bij studenten aan de hogeschool of universiteit had Kris ook een mentor. Dat was Danny Stevens, een Belg die al jarenlang talentcoach is in Nederlander bij het KNWU Olympic Training Centre.

Het feit dat Kris nu het hoogst mogelijke diploma binnen de Belgische wielersport behaald heeft, wil niet zeggen dat hij op zijn lauweren zal rusten. “Het is zoals werken met computers. Alles evolueert heel snel. Stilstaan is achteruitgaan. Dat is zo ook met het trainerschap. Ik zal me blijven verdiepen in de materie, je kan en moet altijd bijleren. Het trainerschap is mijn passie en ik zal me verder blijven ontwikkelen!”, besluit Kris gedreven.

Deel dit bericht