Lars grijpt knappe tweede plaats

2_12052704_lars_Hulst
Een dag na zijn vierde plaats in Middelkerke is Lars er in eigen land wel in geslaagd om een podiumstek te grijpen. In Hulst reed hij een sterke wedstrijd en finishte op een knappe tweede plek. Ook Tom (4e) en Corné (6e) nestelden zich verder in de top tien.

Zaterdag bolde Lars in Middelkerke nog teleurgesteld als vierde over de meet. Een dag later lukte het de Nederlander wel om met de podiumbloemen huiswaarts te keren. Op een prachtige omloop in Hulst klopte hij wereldkampioen Wout Van Aert in de strijd om plek twee. De overwinning was voor Mathieu van der Poel.

‘Ik heb me ontzettend vermaakt’, straalde hij achteraf. ‘Het is een mooie locatie en het parcours had alles wat een veldrit moet hebben. Ik had er ook zin in vandaag. Alleen jammer dat ik ingesloten zat op het moment dat van der Poel ten aanval trok. Ik denk dat ik wel mee kon met hem.

‘In de achtervolging liet ik het meeste kopwerk aan Van Aert, maar ik merkte dat ik sneller door de bochten ging. Toen hij me de kop opdrukte, heb ik dan maar doorgetrokken en ik sloeg meteen een gat. De overwinning zat er niet in, maar het podium is ook belangrijk. Die tweede plaats geeft me een bijzonder gevoel.’

Tom eindigde op een knappe vierde plek, Corné eindigde op de zesde stek ook binnen de eerste tien. Verder pakte het kwartet Quinten, Thijs, Daan en Jim respectievelijk posities elf tot veertien.

Deel dit bericht