Lars keert terug met sterke 2de plek op NK, Tom kampioen in Engeland

NK Veldrijden
Tom heeft bij zijn eerste deelname het Brits kampioenschap bij de beloften op zijn naam geschreven. Na een periode zonder wedstrijden bemachtigde Lars dan weer een tweede plek op het Nederlands kampioenschap in Surhuisterveen. Ook Corné leek op weg naar het podium, maar bleef haperen in een lint en verloor zo kostbare tijd en plekken.

Tom reed in de buurt van Newcastle onbedreigd naar de Britse titel bij de beloften. Op de finishlijn maakte onze 18-jarige Brit een diepe buiging voor het aanwezige publiek.

1. Tom Pidcock
2. Ben Turner
3. Daniel Tulett

Zilver voor Lars bij wederoptreden

In Nederland reed Lars Van der Haar bij zijn eerste wedstrijd sinds de Superprestigemanche in Diegem naar een zilveren medaille. Corné leek ook op weg naar een podiumplek, maar bleef in de omheining hangen en verloor zo kostbare plekken. Hij eindigde 4de.

Lars Van der Haar:

“Ik was vooraan goed weg. Toen Van der Poel ontsnapte zat ik net iets te ver. Samen met Corné kon ik wegrijden in de achtervolging. We leken op weg naar plekken twee en drie, maar Corné bleef haken in een lint.”

“Ik ben in ieder geval heel tevreden met deze zilveren medaille. Van mijn schouder had ik in wedstrijd geen last meer. Ik kan met een positief gevoel de komende weken aanvatten.”

“In de voorbije periode in Spanje lag de focus op rust. Ik fietste wel, maar nooit meer dan twee uurtjes. De komende dagen en weken wil ik verder opbouwen, al zal ik steeds genoeg herstel na de wedstrijd inlassen.”

Corné Van Kessel:

“Samen met Lars leek ik op weg naar het podium. Lars zijn vorm is terug in orde. We hadden een comfortabele voorsprong op David Van der Poel. Tot ik met mijn stuur en hand tussen een paaltje en het touw verzeild raakte. Door mijn snelheid trok de knoop helemaal vast.”

“Het duurde meer dan 20 seconden vooraleer ik verlost raakte. De tweede en derde plek waren uit het vizier. Dit is een teleurstelling, jammer! Morgen laat ik mijn geknelde hand verder onderzoeken.”

Uitslag Nederland

1. Mathieu Van der Poel
2. Lars Van der Haar
3. David Van der Poel
4. Corné Van Kessel

Deel dit bericht