Lars maakt ambitie waar en staat voor het eerst op podium in Koksijde

CYCLOCROSS WORLD CUP KOKSIJDE
Lars presteerde zondag erg sterk in de derde wereldbekermanche in Koksijde. Onze 26-jarige Nederlander voelde zich in zijn sas in het duinenzand en reed achter winnaar Van der Poel naar de tweede stek. Daan reed na een enorme krachttoer in de achtervolging naar de 6de plek, Quinten werd 7de.

Alle zeven Telenet Fidea Lions profs stonden in een winderig Koksijde aan de start van de derde wereldbekermanche. Toon startte erg sterk, maar kende een moeilijker wedstrijdvervolg. In een eerste omvangrijke kopgroep tekenden Toon, Corné en Lars present. Daaruit versnelde Van der Poel, maar al snel bleek dat ook Lars over sterke benen beschikte.

Onze Nederlander leek lang op de 4de plek af te stevenen, maar door een sterk eindschot en een beetje geluk kon Lars toch nog de tweede plek bemachtigen! Daan Soete kende een moeilijke start, maar na een sublieme inhaalrace snelde hij nog naar de 6de stek. Quinten eindigde 7de na een evenwichtige wedstrijd. Vijf Telenet Fidea Lions maken nu deel uit van de top 10 in de wereldbekerstand.

Lars Van der Haar:

“Bij het ingaan van de laatste drie rondes dacht ik niet dat het podium nog mogelijk was. Ik had een beetje geluk dat Wout pech had waardoor de wedstrijd open valt. Ik kwam langs Sweeck en riep: “Kom, dat podium is van ons!”

“In de slotronde had ik net nog iets meer in de tank dan de rest. Toen Wout terug was gedraaid schrok ik me helemaal de pleuris. Ik kwam die bocht door en ik hoorde geroep van de officials dat ik moest opletten. Maar ik dacht niet dat hij ineens zou teruggefietst komen.”

“Ik probeer dinsdag in Woerden te winnen. Ik heb er al een paar keer gewonnen, maar het is niet makkelijk om in die wedstrijden een goede uitslag te rijden.”

Daan Soete:

“Ik stond in een slechte positie aan de start en ik denk dat ik pas als 30ste weg was. Na de eerste ronde kwam ik als 21ste door. Dan ben ik rustig gebleven en blijven rijden. Ik reed van groepje tot groepje en zo kon ik nog meestrijden voor de top 5.

“Op een gegeven moment reed ik niet veel trager dan Mathieu Van der Poel. In het begin gaf ik natuurlijk heel veel toe. Ik dacht niet echt veel na, na mijn slechte start. Ik bleef rustig en heb mezelf niet opgejaagd. De zandstroken waren mijn sterkste punt, op de tussenstukken pakte ik het iets rustiger aan.”

Uitslag (49 deelnemers)

1. Mathieu Van der Poel
2. Lars Van der Haar
3. Wout Van Aert
6. Daan Soete
7. Quinten Hermans
11. Toon Aerts
14. Corné Van Kessel
23. Jim Aernouts
26. Nicolas Cleppe

Stand Wereldbeker na 3 manches

1. Mathieu Van der Poel (240)
2. Laurens Sweeck (160)
3. Lars Van der Haar (159)
4. Quinten Hermans (157)
6. Daan Soete (155)
9. Corné Van Kessel (146)
10. Toon Aerts (134)
17. Jim Aernouts (98)
43. Nicolas Cleppe (25)

Deel dit bericht