Lars Nederlands kampioen! Vier medailles op NK

NK Veldrijden
Acht jaar na zijn laatste titel kroonde onze Lars van der Haar zich in Rucphen tot Nederlands kampioen bij de mannen elite. Lucinda en Shirin bemachtigden een zilveren medaille in de Nederlandse titelstrijd.

Bij de mannen elite was Lars van der Haar heer en meester in het Nederlands kampioenschap. Hij reed al snel weg van de verzamelde concurrentie en hield solo stand in Rucphen. Pim Ronhaar kende een moeilijke dag en finishte als vijfde en derde belofte.

Bij de vrouwen moest Lucinda Brand zondag haar meerdere erkennen in Marianne Vos. Op het snelle parcours in Rucphen reed ze wel naar een knappe zilveren medaille. Ook Shirin deed het goed en finishte vijfde, goed voor een zilveren medaille op een zucht van het goud van Fem van Empel.

In België kenden onze mannen geen makkelijke dag op het BK in Middelkerke. Bij de mannen beloften kwam Thibau Nys op het eind van de wedstrijd zwaar ten val. In het AZ Herentals werd een subluxatie van het AC-gewricht vastgesteld. Ward Huybs bracht de wedstrijd goed ten einde met een 12de plek.

Bij de heren elite startte Toon Aerts snel in het spoor van Wout Van Aert. Hij moest zijn meerdere erkennen en finishte uiteindelijk als 7de op de militaire basis in Lombardsijde.Thijs Aerts legde beslag op plek 12, Yentl Bekaert finishte als 19de.

Deel dit bericht