Lars top-5 in slotmanche Superprestige in Middelkerke, Telenet Fidea Lions 4-5-6 in eindklassement

CYCLING CYCLOCROSS NOORDZEECROSS RACE
Lars is in de slotmanche van de Telenet Superprestige in Middelkerke vijfde geworden. Door die knappe prestatie snoepte hij de vierde plek in het eindklassement van Toon af. Toon is 5de in de eindstand, Quinten 6de. Een gelukkige Jim eindigde in de slotmanche als 10de.

Lars Van der Haar (5de):

“In de voorlaatste ronde verloor ik veel tijd en in de slotronde moest ik alles op alles zetten. Ik kon Laurens Sweeck nog passeren en zo de vierde plek in de eindrangschikking afsnoepen van ploegmaat Toon. Dit was het maximum haalbare. Morgen wacht in Hulst een parcours dat me moet liggen.”

Toon Aerts (7de):

“Ik was niet super gestart, maar kon wel aansluiten bij de kopgroep. Maar toen voelde ik al dat op dit parcours een podiumplaats moeilijk zou worden. Het beste van mijn conditie is eraf.”

“Ik zag Lars voor me rijden en wist dat ik David Van der Poel nog voorbij moest. Maar Lars ging voorbij Laurens, waardoor er weer een punt verschil is. Het is wat het is. Ik ben tevreden van mijn seizoen. In elk klassement eindigde in de top-5, en bij twee zelfs op het podium. Dan mag je niet klagen.”

Jim Aernouts (10de):

“Ik startte vanop de derde rij en kende een goede start. Dat maakt een enorm verschil in de wedstrijden. Ik had een goede dag. We waren meteen met een man of tien weg.”

“Voor dagen als deze doen we het. Ik koers niet om 15de of 20ste te worden en daarom doet deze 10de plaats extra deugd. Het is plezant om deze prestatie op het einde van het seizoen mee te nemen naar volgend jaar. Ik hoop deze prestatie nog te herhalen in Hulst, Lebbeke of Oostmalle.”

“Het zonnige weer speelde in mijn voordeel omdat we dan niet in het slijk moeten baggeren.”

Uitslag (45 deelnemers)

1. Mathieu Van der Poel
2. Tim Merlier
3. Michael Vanthourenhout
5. Lars Van der Haar
7. Toon Aerts
10. Jim Aernouts
14. Quinten Hermans
16. Corne Van Kessel
18. Daan Soete

Eindklassement

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Laurens Sweeck
4. Lars Van der Haar
5. Toon Aerts
6. Quinten Hermans
22. Jim Aernouts
24. Nicolas Cleppe
27. Corné Van Kessel

Ellen Van Loy eindigde aan de kust op een knappe 7de plek. Daarmee stelde ze haar vijfde plek in het eindklassement van de Telenet Superprestige veilig. Fleur moest opgeven na een valpartij.

Ellen Van Loy:

“Het is een snel parcours gecombineerd met een aantal technische stukken die me wel goed liggen. Op het einde van dit seizoen mis ik wat volume, na een drukke week waarin ik ook met wat ziektekiemen kampte.”

“Gelukkig kan ik nog eens in de top-10 eindigen. Daarmee ben ik tevreden. Helaas verloor ik volgende week de vierde plek in het eindklassement. Ik beschouw dit seizoen als een goed seizoen, al was het misschien iets minder dan vorig jaar. Maar factoren als de tegenstand, weersomstandigheden en leeftijd spelen daarin een rol.”

“Het hoogtepunt van het jaar was mijn winst in Gavere, maar er waren ook dieptepunten in Gieten of Zeven.”

Fleur Nagengast:

“Ik geef echt niet graag op, maar ik viel na een kleine afdaling in een hek. Ik had direct veel last van pols en schouder. Ik heb geprobeerd om verder te rijden, maar door de druk op het stuur en de vele bultjes had ik teveel last.”

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Maud Kaptheijns
3. Laura Verdonschot
7. Ellen Van Loy
DNF. Fleur Nagengast

Eindstand

1. Sanne Cant
2. Maud Kaptheijns
3. Annemarie Worst
5. Ellen Van Loy
15. Fleur Nagengast

Deel dit bericht