Lucinda debuteert met prachtige modderzege, Thijs op podium

CYCLOCROSS RECTAVIT SERIES JAARMARKTCROSS NIEL WOMEN
In de Jaarmarktcross in Niel schonk Lucinda Brand ons bij haar debuut meteen een overwinning. Thijs reed bij de mannen naar een onverwachte podiumplek.

Lucinda kwam in Niel voor de eerste keer aan de start in haar Telenet Baloise Lions outfit. Na een verbeten strijd met Compton en Norbert Riberolle nam de Nederlands kampioene in de tweede wedstrijdhelft de bovenhand. Tot haar eigen verbazing reed ze in de modder van Niel naar de overwinning. Ellen reed naar een top-5 plek.

Lucinda Brand:

“Wat is er leuker dan beginnen met een overwinning? Ik had niet verwacht om hier vandaag met een overwinning uit de startblokken te schieten. Vorige week kampte ik nog met een zware verkoudheid, daarom moest ik mijn training wat terugschroeven.”

“Het doet deugd om in een echt crossteam te vertoeven. Vlak voor de start werd mijn bandenkeuze gecheckt en tijdens de wedstrijd geeft de ploegleiding nog tactische aanwijzigingen. Die details vormen een meerwaarde voor mij. Ik hoop deze lijn door te trekken naar de wereldbekerwedstrijd in Tabor komende zaterdag.”

Dames

1. Lucinda Brand
2. Katie Compton
3. Marion Norbert Riberolle
5. Ellen Van Loy

Bij de mannen reed Thijs in de Jaarmarktcross naar een onverwachte podiumplek. Hij troefde Tom Meeusen en Jens Adams af in de strijd om plek vijf. Na zijn overwinning in Crawley zondag opnieuw een opsteker voor de 23-jarige renner uit Rijkevorsel. Nicolas finishte 11de, Jim 12de.

Thijs Aerts (3de):

“Dit is waar ik een hele zomer naartoe werk. Om op het podium te staan naast deze twee kampioenen is ongelooflijk voor mij. De afgelopen week was heel druk. Ik was de hele week op stage in Mallorca. Gisteren boekte ik dan een overwinning in Engeland. Pas rond middernacht kwamen we thuis aan. Ik verteer al die verplaatsingen blijkbaar toch vrij goed.”

“Nu voel ik eens hoe het is om op het podium te staan. Toon stuurde daarnet al een berichtje. Ik vermoed dat hij ook wel fier is nu.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Laurens Sweeck
3. Thijs Aerts
11. Nicolas Cleppe
12. Jim Aernouts

Deel dit bericht