Lucinda, Toon en Corné schitteren op flanken Citadel

CYCLOCROSS WORLD CUP NAMUR
Lucinda behaalde in de wereldbekermanche in Namen een felbevochten modderzege. Bij de mannen reden Toon en Corné podiumplekken bij elkaar na een episch gevecht op de flanken van de Citadel. Toon is ook de nieuwe leider in de Telenet UCI World Cup.

Op de zware omloop toonde titelverdedigster Lucinda zich in de tweede wedstrijdhelft sterker dan Ceylin Alvarado. “In Overijse was ik nog op zoek naar het goede crossgevoel”, aldus Lucinda. “Gisteren verkende ik de omloop samen met Sven Nys, en daarbij ging ik op zoek naar de goede lijnen.”

“Die verkenning gaf me vertrouwen voor de cross van vandaag.” Ellen finishte na een loodzware wedstrijd als 21ste, Marthe reed bij haar wederoptreden naar plek 58.

Uitslag

1. Lucinda Brand
2. Ceylin Alvarado
3. Annemarie Worst
23. Ellen Van Loy
58. Marthe Truyen

Toon en Corné op podium na bloedstollende wedstrijd

Bij de mannen vocht Toon een geweldig duel uit met Mathieu Van der Poel. Na een valpartij van Toon in de slotronde trok Van der Poel aan het langste eind. “Voor deze wedstrijden ben ik veldrijder geworden. Dit was pure reclame voor het veldrijden. Over deze wedstrijd zal ik over jaren nog kunnen vertellen”, aldus Toon.

“Het was een wedstrijd waarin de situatie constant veranderde. Uiteindelijk werd de laatste val me fataal, al kreeg ik ook al kou na een eerste schuiver. Bij de laatste val werden mijn ribben geraakt door een paaltje. Ik heb er wel wat last van, ik ga straks langs bij de kiné voor een check-up.”

Door zijn tweede plek neemt Toon de leiding over in het wereldbekerklassement. “Dat is natuurlijk heel mooi. Blijkbaar is mijn voorsprong ook al vrij groot, dat geeft me vertrouwen.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Corné Van Kessel
6. Lars Van der Haar
10. Thijs Aerts
15. Quinten Hermans
34. Jim Aernouts
DNF Nicolas Cleppe

Beloften top-20

Bij de beloften finishten zowel Yentl (14de) als Andreas (20ste) in de top-20. Yentl ging voortvarend van start en reed halfweg koers zelfs op kop. Hij kwam echter ten val in een steile afdaling en verloor zo kostbare tijd en posities.

Uitslag beloften

1. Kevin Kuhn
14. Yentl Bekaert
20. Andreas Goeman

Deel dit bericht