Meeusen: ‘Hier geniet ik van’

CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS WAASLANDCROSS
Tom Meeusen kreeg na zijn zege in de Waaslandcross de glimlach niet van zijn gezicht. In de laatste rechte lijn trakteerde hij de fans al op high fives om ook daarna met iedereen zijn geluk te delen.

“Hier geniet ik van”, verwoordde Meeussen zijn geluk. “Ik heb bewust het Europees kampioenschap links laten liggen om een pittige trainingsweek in te lassen. Daardoor kwam ik vermoeid aan de start van de Koppenbergcross en boekte ik geen mooi resultaat. Dat deed wel iets knakken in mijn hoofd, maar deze overwinning maakt alles weer goed.”

“Met veel zandstroken lag het parkoers me en ook het weer zat mee. Lekker fris. Elk jaar pak ik wel een zege en dat kunnen er niet veel zeggen. Het was wel knokken tot het einde, want Rob Peeters bleef fors doorgaan. Het was dan ook een kwestie om geen fouten te maken en een stevig tempo te onderhouden.”

“Wie hier reed zal daar zondag in Ruddervoorde zeker de gevolgen van dragen. Men mag er wel geen gewoonte van maken om net voor een klassementscross een zware wedstrijd in te lassen. Maar wie wint mag niet klagen, dus ga ik dat ook niet doen. Deze overwinning is misschien de start van een mooi seizoen. In Ruddervoorde heb ik al eens gewonnen, maar een twee op twee zal niet aan de orde zijn met ook Wout van Aert en Mathieu van der Poel aan de start.”

Deel dit bericht