Meeusen pakt eerste seizoenszege in Waaslandcross

CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS WAASLANDCROSS
Tom Meeusen heeft zijn eerste seizoenszege gepakt in de Waaslandcross. Meeusen reed vroeg in de Soudal Classic weg van de rest en kon de laatste ronde uitgebreid vieren. Toon Aerts werd derde en maakte van deze cross dus een uitstekende dag voor de Telenet Fidea Lions.

Na amper enkele hectometers kende koploper en uittredend winnaar Laurens Sweeck (BeoBank-Corendon) materiaalpech. Europees kampioen Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) nam de openingsronde voor zich. Nadien sprong Tom Meeusen weg. De Telenet Fidea Lion pakte een handvol seconden op een achtervolgende Rob Peeters.

Achter het kopduo kwam er samentroeping van een tiental renners. Peeters leek halfweg koers even op weg naar de losgeslagen Meeusen, maar na driekwart koers zat Peeters toch op bijna veertig seconden. Aerts reed weg bij de achtervolgers en sleepte de derde plaats uit de brand.

Meeusen kon de laatste ronde rustig aanvatten en vierde uitgebreid zijn eerste seizoenszege. Het zal de Telenet Fidea Lion worst wezen dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet aanwezig waren in provinciaal De Sterre. Aerts werd derde, Jim Aernouts negende.

1. Tom Meeusen
3. Toon Aerts
9. Jim Aernouts
16. Daan Soete

Deel dit bericht