Meeusen: ‘Schitterend parcours in Boom’

meeus
Zaterdag vindt in Domein De Schorre in Boom de tweede editie van de Niels Albert CX plaats. Tom Meeusen finishte vorig jaar als vierde en blikt vooruit.

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden, paste Meeusen donderdag voor de Kermiscross in Ardooie. “Ik heb Ardooie bewust laten schieten. Het programma is zo overvol dat je niet aan elke cross kan deelnemen. Je moet keuzes maken en ik prefereer nu eenmaal Boom boven Ardooie”, legt Meeusen uit.

De 27-jarige crosser zegt uit te kijken naar de veldrit van zaterdag. “In Boom is er een schitterend parcours uitgetekend. Een mooie omgeving en het mag er nog dagen aan een stuk regenen, een echte moddercross kan je daar nooit aantreffen wegens de drainage in het domein. Bovendien zitten er wel een paar echt technische stukken in en dat is dan weer mijn ding.”

Meeusen moet in Boom opboksen tegen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. “Zij steken er tot nog toe echt bovenuit. De rest komt er een stuk achter”, beseft Meeusen. “Ik kom zelf nog enkele procentjes tekort om met die mannen te kunnen wedijveren. Aan de critici kan ik alleen maar zeggen dat ik mijn best doe. Het mooie weer tot afgelopen weekend was voor mij ook geen voordeel. Om in te trainen is dat fantastisch, maar eens wedstrijd mag het van mij een pak kouder zijn.”

“Ik functioneer nu eenmaal beter in slecht weer, al wil ik mij daar niet achter verschuilen. Ook voor de andere jongens was het warm en zij behaalden wel resultaten. Ik hoop zo snel mogelijk beter te worden zodat ik ook mijn rol kan meespelen in de debatten. Misschien zaterdag al in de Schorre.”

Het parcours is 2.825 meter lang en een blauwdruk van vorig jaar met onder andere de passage over de befaamde ‘One Worldbrug’.

Deel dit bericht