Meeusen valt net naast het podium in Boom

CYCLOCROSS BERENCROSS MEULEBEKE
Tom Meeusen eindigde zaterdag als vierde in de Niels Albertcross CX in domein De Schorre te Boom. De zege ging naar Wout van Aert, voor Mathieu van der Poel en Wietse Bosmans.

De wereldkampioen legde er meteen de pees op. Tom Meeusen kon samen met Van der Poel en de Duitser Philipp Walsleben in het wiel volgen. In de derde ronde ontdeden Van Aert en Van der Poel zich van de concurrentie. Meeusen kreeg David van der Poel en Bosmans mee als waakhond. Wanneer Tom in de fout ging en even voet aan grond moest zetten, trokken Bosmans en David van der Poel door.

Halfkoers hadden van Aert en Mathieu van der Poel 25 seconden voorsprong op het duo Bosmans-David van der Poel. Tom volgde als vijfde op 0:35. Bosmans kon even naar de twee leiders toerijden maar op twee ronden van het einde lieten Mathieu van der Poel en Wout Van Aert hem weer in de steek.

De Nederlandse kampioen ging versnellen maar reed te veel op de limiet, bleef met zijn linker pedaal hangen aan een nadarhekken en smakte hard tegen de grond. Van Aert maakte hier dankbaar gebruik van en trok de slotronde in met een voorsprong van 0:10 op Wietse Bosmans, 0:13 op Mathieu van der Poel en 0:25 op Tom Meeusen die ondertussen naar de vierde plaats was opgeschoven.

Wout van Aert bleef doorgaan en haalde het dan ook afgescheiden. Meteen de zevende zege van het seizoen voor de wereldkampioen.

Deel dit bericht