Met drie in de top-vijf in Essen!

toonaertessenRG
Sterke collectieve prestatie van de Telenet Fidea Lions in de DVV Verzekeringen Trofee in Essen. Bij de elite mannen eindigden ze met drie bij de eerste vijf, met vier bij de eerste tien en met vijf bij de eerste twaalf.

Toon Aerts kon bij het begin van de cross als enige mee met Mathieu Van der Poel, maar het tempo van de Nederlander lag net een beetje te hoog voor Toon. Van der Poel kreeg later in de koers nog het gezelschap van Laurens Sweeck, maar ook die was niet opgewassen tegen Van der Poel, die zijn eerste zege bij de elite in Essen boekte.

Achter Van der Poel en Sweeck streden twee Telenet Fidea Lions voor de derde podiumplaats. In de eindsprint toonde Toon zich net iets sterker dan Corné. Een twintigal seconden later sprintte Lars naar de vijfde plaats. Lars blijft tweede in de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee, op 3 minuten van Van der Poel. Toon klimt van de vierde naar de derde plaats.

Met Jim op 10 eindigde er nog een vierde Telenet Fidea Lion bij de beste tien. Daan kwam als twaalfde over de meet op 2’26” van Van der Poel. Een sterke collectieve prestatie van de Telenet Fidea Lions.

Ook bij de vrouwen behaalden we een twaalfde plaats. Daar zorgde Fleur voor. Ellen deed nog net iets beter en finishte als zevende, op 1’03” van winnares Sanne Cant.

Deel dit bericht