Nieuwe podiumplek voor Lars na knap staaltje teamwork met Toon

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE RUDDERVOORDE
In de vierde wedstrijd voor de Superprestige bemachtigde Lars een nieuwe podiumplek in Ruddervoorde. In het tweede deel van de wedstrijd sprong hij samen met Toon, die vierde eindigde, weg.

Quinten schoot als snelste uit de startblokken in de West-Vlaamse gemeente. Lars schoof op een trappenpartij op van de 7de naar 4de positie. Hij reed Quinten, die een moeilijke dag kende, voorbij naar de 3de positie. Ook Toon reed een progressieve inhaalwedstrijd.

Vanuit 8ste positie kwam hij ronde per ronde dichter bij Lars. Uiteindelijk sloot hij met een groepje aan bij Lars. Op drie ronden van het einde sprongen beide Telenet Fidea Lions samen weg. Ze werkten voorbeeldig samen en bleven zo uit de greep van de achtervolgende groep.

Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert waren niet meer te grijpen, achter hen eindigde Lars als 3de, Toon werd 4de in zijn voorlaatste cross als Europees kampioen.

Uitslag (36 deelnemers)

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Lars Van der Haar
4. Toon Aerts
13. Quinten Hermans
24. Nicolas Cleppe

Lars Van der Haar:

“In de tweede ronde gooide ik agressief mijn fiets voor mijn concurrenten op de trappen, maar dat bracht me meteen in de wedstrijd. Vanaf dat moment was het achtervolgen. Ik had echt het gevoel dat ik naar Wout kon toerijden, maar na drie rondes plafonneerde ik. Ik kon mijn eigen tempo niet aanhouden. Dan bleef ik hangen en kwam die andere groep weer bij. Daarvan konden Toon en ik wegrijden toen Michael Vanthourenhout lek reed en Laurens Sweeck een kloofje moest laten.”

“Samen hebben we volle bak doorgereden. In de laatste ronde verdienden we allebei de derde plaats. Het is natuurlijk mooi dat ik die pak, maar het had even mooi geweest als Toon 3de zou zijn. Ik kijk uit naar de Koppenberg. Daar mag het van mijn part droog zijn zodat er niet teveel moet gelopen worden. De wind was de spelbreker vandaag. Na een zwaar stuk blies die vaak in het nadeel. Van mij mocht de regen nog eerder komen. Wat glijden en gibberen was wel gaaf geweest.”

Toon Aerts:

“Bij de start had ik even geluk omdat ze bij de materiaalpost tegen de grond gingen. Maar ik kon er langs schuiven. Ik heb het vaak moeilijk op dit bochtenrijke parcours. Maar vandaag liep het blijkbaar wel goed. Door de wind was het mijn bedoeling om elke ronde op te schuiven. Toen we bij Lars kwamen ben ik op kop beginnen rijden, daarvoor kon ik vaak in de wielen rijden.”

“Op dat moment heb ik het tempo opgedreven. Michael kende materiaalpech en Laurens kon, een beetje tot mijn eigen verbazing, niet mee. Dan hebben we het tempo zo hoog gelegd dat niemand kon terugkeren. We namen ieders een ronde op kop voor onze rekening. In de laatste ronde maakte ik mijn enige foutje van de wedstrijd en daardoor mis ik net het podium. Maar ik gun het Lars zeker. Ik heb een goed weekend gehad en dat is het belangrijkste.

“Ik kijk al uit naar de Koppenberg. Vorig jaar heb ik daar lang Wout kunnen volgen na alle euforie door mijn Europese kampioenentrui. Dit jaar wordt het misschien mijn laatste wedstrijd in die trui. In het begin van het seizoen bezorgde die trui me wel stress, maar nu probeer ik te genieten van de laatste wedstrijden.”

Quinten Hermans:

“Ik had niet het gevoel dat ik heel diep moest gaan, maar ik kon gewoon niet volgen. Ik zat niet kapot, maar ik had gewoon geen kracht in mijn benen. Ik heb elke cross dit seizoen al goed kunnen afwerken, alleen deze sloeg wat tegen. Ik was niet aan het afzien, maar kon echt niet harder.”

Deel dit bericht