Olivier Godfroid nieuwe versterking wegploeg

OLIVIER1

Volgend wegseizoen kunnen de Baloise Trek Lions rekenen op een straffe versterking voor de wegploeg. Olivier Godfroid komt over van het Van Mossel Heist Cycling Team. De 28-jarige Belg uit Merksem schreef dit jaar onder andere de prestigieuze Gran Fondo Mallorca 312 en de Gran Fondo Mont Ventoux op zijn naam.

Hij finishte ook derde in de snelste Marmotte Granfondo Alpes ooit verreden. Op het WK Gran Fondo in het Italiaanse Trento twee weken geleden eindigde Godfroid nog 10de. Hij zal in 2023 onder andere Lars van der Haar, Pim Ronhaar en nieuwe aanwinst Joris Nieuwenhuis op de weg versterken.

Olivier Godfroid:

“Ik was tot mijn 23ste heel lang actief als voetballer. Ik had altijd wel een fascinatie voor duursporten en na een deelname aan de Antwerp 10 Miles specifiek ook voor lopen.”

“In 2017 heb ik dan vrij spontaan een halve triatlon afgewerkt in Dublin. Dat was tot mijn eigen grote verbazing – met een voorbereiding van slechts vijf weken – een groot succes. Nadien heb ik me laten testen bij Energy Lab. Uit de testresultaten bleek dat ik wel talent had voor het werk van de lange adem. De jaren nadien heb ik me gefocust op triatlons.”

“Pas in de lente van 2020 ben ik mij op het wielrennen beginnen toeleggen. Ik had in de coronacrisis nood aan een nieuwe uitdaging en ben dan veel op de koersfiets gaan trainen. Mijn eerste koers op de weg reed ik pas in september 2020.”

“Bij het Van Mossel Cycling Team wisselde ik de afgelopen twee seizoenen wegwedstrijden af met een aantal Gran Fondo’s. Die lange duurinspanningen gaan me blijkbaar wel goed af. Ik heb dit jaar zes Gran Fondo’s betwist, waarvan ik er drie kon winnen. Doorheen de week werk ik als vertegenwoordiger van een schoenenmerk. Dus het is niet altijd eenvoudig om werk met de lange trainingen en wedstrijden te combineren.”

“Een aantal weken geleden werd ik opgebeld door ploegleider Eric Braes. Na dat telefoongesprek had ik meteen een goed gevoel. Ik ben dan eens langsgeweest op kantoor bij de ploeg, op de plek waar het vijf jaar geleden allemaal begon met mijn test bij Energy Lab. De hele ploegwerking werd daar uit de doeken gedaan en ik voelde me daar meteen heel goed bij.”

“Ik ben heel dankbaar voor deze nieuwe uitdaging en hoop volgend seizoen een nieuwe stap op de weg te zetten. Ik kan al niet wachten tot de voorjaarsstage met de ploeg op Mallorca komende lente.”

Deel dit bericht