Pim Ronhaar wint Flèche du Sud voor de tweede keer

© Grand-Ducal Cyling
© Grand-Ducal Cyling

Afgelopen weekend stond de Flèche du Sud op ons programma. We konden deze rittenkoers voor de 4e keer op rij winnen.

Met eerstejaarsbelofte Seppe van den Boer hadden we dit jaar een sprinter mee in ons team. In zijn allereerste elite etappe werd hij 6e. Al was dit slechts een voorproefje op de rit van de dag erna. Die wist Seppe met een perfecte lead out van Pim Ronhaar naar zich toe te trekken. In de derde etappe kon Pim de overwinning op zijn naam schrijven. In de tijdrit op dag 4 werd hij tot zijn eigen verbazing 3e. Tijdens de laatste dag kon Pim vlekkeloos uit de problemen blijven en kon hij zo de Flèche du Sud voor de tweede keer winnen.

Lees hieronder de reacties van ploegleider Eric Braes en winnaar Pim Ronhaar:

Eric Braes:

“Net als de voorbije jaren hebben we vooraf een duidelijk plan opgesteld. Dankzij onze zes renners die perfect hun taken uitvoerden en onze staff die de verzorging en het materiaal tot in de puntjes afwerkten, is deze ronde opnieuw een succes geworden. Het is een voorrecht om met zo een team te mogen samenwerken!”

“We hebben deze ronde nu vier keer achter elkaar gewonnen, maar dat vonden we vooraf zeker niet vanzelfsprekend. De Flèche du Sud heeft een zeker aanzien en een grote geschiedenis. Het niveau stijgt er jaar na jaar, wat het extra mooi maakt om deze een vierde keer te winnen.”

“Ten slotte ben ik erg onder de indruk van het moois dat Seppe van den Boer hier al getoond heeft. We zagen absoluut talent en potentieel in Seppe, maar hij heeft onze verwachtingen zeker nog overtroffen. Dit was slechts zijn eerste rittenkoers (3e wedstrijd van het jaar) voor ons team in zijn eerste jaar als belofte, waarin hij twee keer top 10 reed en daarbovenop zelfs kon winnen in de sprint.”

Pim Ronhaar:

“Voor de start van deze ronde bespraken we uitgebreid het doel met bijhorend plan voor deze ronde. Hieruit kwam voort dat we de eerste twee ritten wilden sprinten met Seppe. In de eerste rit lukte dat net niet omdat ik als zijn lead out zijnde bijna ten val kwam.”

“De tweede rit liep echter perfect dankzij heel goed werk van het team. Zij hebben ons de hele dag voorin gehouden en de lead out werd tot in de puntjes afgewerkt, waardoor we daar 1e en 2e worden.”

“Vanaf dag drie werd het doel om leider te worden in het klassement. Het plan was hier om de laatste ronde zo hard mogelijk te maken. In de laatste ronde kon ik wegrijden van een klein groepje van ongeveer 15 personen waarin Olivier (Godfroid) zat. Olivier deed daar heel goed werk en ook de rest van het team heeft ervoor gezorgd daar ik vooraan kon zitten en dat het tempo hoog werd gehouden.”

“In de tijdrit op dag vier heb ik mezelf enorm verbaasd. Ik ben zelf geen tijdritspecialist en train niet vaak op de tijdritfiets. Ik ben daarom enorm trots om daar 3e te worden.”

“De laatste dag was een zeer hectische dag, maar dankzij het team kon ik uit de problemen blijven. Seppe kon, ondanks de hectiek, knap 9e worden op dit parcours zonder lead out. Chapeau dat hij dit kan in zijn allereerste elite rittenkoers!”

“Ik zou graag alle renners en staff bedanken voor deze week. We hebben allemaal heel hard gewerkt naar ons gemeenschappelijk doel. Zo zie je maar dat wij als ploeg heel goed samen kunnen functioneren. Dus ik ben supertevreden dat ik de Flèche du Sud voor de tweede keer heb kunnen winnen met dit team!”

Deel dit bericht