Podium voor Toon en Ellen in Ardooie

toonardooiecover
Toon en Ellen boekten op de Kermiscross in Ardooie elk een knappe podiumplaats. Toon legde beslag op de derde plaats, Ellen werd mooi tweede.

Toon werd vorig jaar tweede in Ardooie, nu moest de voormalig Europese kampioen genoegen nemen met de laatste podiumplaats in Ardooie. Toch toonde hij zich daar niet rouwig om. “Ik was redelijk sterk vandaag, maar wanneer Wout en Gianni het tempo optrokken moest ik passen omdat ik te ver in de groep gepositioneerd zat. Dit was alvast een goede cross om de hartslag de hoogte in te jagen. Er werd hier heel snel gereden. Deze wedstrijd past perfect in voorbereiding op hetgeen zaterdag volgt in Boom en zondag in Bern. Ik kon de laatste ronde de twee even prikkelen door fel te naderen maar meer dan een derde plaats zat er niet meer in.”

Jim werd zevende, Nicolas negende en Thijs legde beslag op de 10 plaats.

VAN LOY TWEEDE

Ellen werd tweede in Ardooie. Ellen maakte mee de cross en vormde samen met Loes Sels en Katherine Compton de kopgroep. In de slotronde achtte Sels, voor het aanvatten van een hellende strook, haar moment gekomen. Ellen moest een kloof laten terwijl bij Compton het beste er helemaal af was. Ellen trachtte de kloof naar de eenzame leidster nog te overbruggen maar slaagde niet in haar opzet.

Deel dit bericht