Podiumplek in Otegem voor kersvers Belgisch kampioen Toon

CYCLOCROSS OTEGEM ELITE MEN
Kersvers Belgisch kampioen Toon is derde geworden in de veldrit van Otegem. Nicolas werd 8ste, Thijs 11de. Bij de vrouwen legde Ellen beslag op de 11de plaats.

Het was Laurens Sweeck die de kopstart nam in Otegem. Kersvers Belgisch kampioen Toon , die voor de wedstrijd uitvoerig gehuldigd werd, had zijn start ietwat gemist en moest al een pak plaatsen goed maken. Het noodlot sloeg dan toe voor Sweeck, want plots sprong zijn ketting uiteen. Hij moest al lopend de materiaalpost opzoeken en zakte zo hopeloos weg. Toon maakte op zijn beurt een inhaalbeweging en repte zich naar voor. Een kopgroep met tien man begon aan de tweede ronde.

Voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert ging het allemaal te traag. De twee sloegen de handen in elkaar en lieten de rest voor het was. Het duo begon aan de vierde van elf ronden met een voorsprong van vijftien seconden op zeven achtervolgers. Dat waren Toon, Nicolas, Gianni Vermeersch, Kevin Pauwels, Eli Iserbyt, Dieter Vanthourenhout en Tim Merlier. Ook Daan Soete kwam even opnieuw aansluiten bij het groepje-Aerts, maar viel snel weer weg na een valpartij.

Voorin bleven Van der Poel en Van Aert het tempo bepalen. De wereldkampioen maakte even voorbij half cross een foutje, ging even tegen de vlakte, en dat was meteen het sein voor de Nederlander om te verdapperen. Hij mocht zo met geringe voorsprong aan de vier laatste ronden beginnen.

Achter dit tweetal reden Toon, Iserbyt en Vanthourenhout. Nog wat verderop volgden Vermeersch en Merlier. Toon en Iserbyt leverden een verbeten strijd voor de laatste podiumplaats tot de West-Vlaming op een heuvel bijna ten val kwam en zich blesseerde aan de rechtervoet. De wereldkampioen bij de beloften stapte wat later uit de koers.

Aan de posities wijzigde niets meer. Mathieu van der Poel reed naar zijn 25e zege van het seizoen, Wout van Aert werd tweede en Toon consolideerde zijn derde plaats. Nicolas werd 8ste, Thijs 11de.

Deel dit bericht