Prachtprestatie van Toon in Hotondcross

aertstoonronse
Toon Aerts heeft in de Hotondcross in Ronse de zegereeks van 35 overwinningen op een rij voor Mathieu van der Poel kunnen doorbreken. Onze renner won met ruime voorsprong op Eli Iserbyt.

Corné van Kessel en Toon behoorden in de beginfase tot een kopgroepje van vijf. Aerts pakte met een mooi manoeuvre binnenkant bocht de leiding over en schreef ook de 15 bonificatieseconden op zijn naam voor Iserbyt en Mathieu van der Poel. Daarna sloeg hij op een loodzwaar modderparcours een kloofje dat snel opliep naar 22 seconden.

Bij de passage aan de finish voor het begin van de vierde ronde had Aerts een voorsprong op 31 seconden op van der Poel. Iserbyt volgde nog een 20-tal seconden verderop. Toon had een superdag en zou aan de finish uiteindelijk 1’16” sneller zijn dan Iserbyt en 2’14” dan van der Poel.

Lars van der Haar pakte de zesde plaats op 2’32”, Corné was 8ste op 3’16”, Thijs Aerts 9de op 4’14”, Jim Aernouts 10de op 4’38” en Nicolas Cleppe 11de op 4’52”.

In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee maakt Aerts een sprong naar plaats op 2, op 1’45” van leider Iserbyt. Kortom, de zege en 6 renners in de top 11, een succesvolle dag voor de Telenet Baloise Lions.

DAMES

Bij de vrouwen ging de zege naar Ceylin del Carmen Alvarado. Ellen Van Loy finishte als 8ste op 2’50”.

BELOFTEN

Yentl Bekaert eindigde bij de beloften op de 14de plaats op 2’51” van winnaar Ryan Kamp. Hij blijft wel aan de leiding in het algemeen klassement. Andreas Goeman was 30ste op 6’56”.

Deel dit bericht