Quinten bijt de spits af met podiumplek, Toon 4de

CYCLOCROSS GP EEKLO ETHIAS CROSS
In Eeklo stond zondag de allereerste veldrit van het nieuwe seizoen op het programma. In een razendsnelle én spannende wedstrijd vocht Quinten zich naar een derde podiumplek. Belgisch kampioen Toon reed na een lange achtervolging naar plek 4. Bij de dames finishte Ellen als 7de.

Corné en Quinten schoten het snelst uit de startblokken. In de tweede helft van de wedstrijd maakte Quinten deel uit van een kopgroep van drie renners. Na een stevige achtervolging kon Toon vooraan de aansluiting maken. Laurens Sweeck toonde zich in de slotronde de sterkste. Quinten zorgde voor een eerste podiumplek van het seizoen, Toon spurtte enkele seconden later naar een 4de plek.

Quinten Hermans (3de):

“De conditie is wat ze moet zijn. Het was lastig met het overwicht van een concurrerende ploeg. Gelukkig kwam in de finale Toon nog aansluiten en konden we zo een vuist maken.”

“Ik heb dit jaar nog maar een paar trainingen in het bos afgewerkt. In het zand merkte ik dat wel. Als ik daaraan kan wennen kan het alleen maar verbeteren.”

“In Amerika wachten de komende weken een aantal wedstrijden die me goed liggen. De wereldbeker in Waterloo op thuisgrond van onze fietsensponsor Trek is voor ons enorm belangrijk. Normaal gezien is mijn eerste cross altijd iets minder, dus dat belooft voor de komende weken!”

“Maandag werk ik nog een training in België af van 2-3 uur. Dinsdag vliegen we dan naar Amerika. De dagen erna staan vooral in het teken van herstel en parcoursverkenning met oog op de eerste wereldbekerwedstrijd in Iowa op zaterdag.”

Uitslag

1. Laurens Sweeck
2. Eli Iserbyt
3. Quinten Hermans
4. Toon Aerts
9. Jim Aernouts
11. Lars Van der Haar
12. Corné Van Kessel
13. Nicolas Cleppe
14. Thijs Aerts
16. Andreas Goeman (1ste U23)
20. Yentl Bekaert (4de U23)

DAMES

Bij de dames verdedigden Ellen en Marthe onze kleuren in de seizoensopener. Halfweg maakte Ellen een kleine schuiver, waardoor ze enkele plekken verloor. Onze dame uit Herenthout finishte uiteindelijk 7de, Marthe 13de.

Ellen Van Loy (7de):

“De eerste wedstrijd in een nieuw seizoen blijft toch speciaal. De nervositeit is toch een tikkeltje groter, nieuw materiaal wordt uitgetest. De concurrentie heeft deze zomer niet stilgezeten. Dat is duidelijk.”

“Ik zie een nieuwe, jonge generatie die hier vandaag opstaat. Dat is goed voor de cross. Ik schatte een bocht fout in en verloor zo wat plaatsen. Die plekken kon ik niet meer goedmaken. Jammer, met een 7de plek ben ik vandaag gemiddeld tevreden.”

Uitslag dames

1. Maud Kaptheijns
7. Ellen Van Loy
13. Marthe Truyen


Deel dit bericht