Quinten: ‘Ik mag niet té enthousiast zijn’

qhprvhRG
Quinten Hermans is gebrand op een knalprestatie in eigen streek en mikt resoluut op het podium zaterdag in de Soudal GP Hasselt!

Twaalf keer top tien en vier keer op het podium. Op vijftien wedstrijden. De erelijst van Quinten Hermans is best indrukwekkend in zijn eerste jaar als prof. De 22-jarige Limburger staat er zelf van te kijken. “Mijn prestaties zijn beter dan verwacht”, geeft Quinten toe. “In mijn eerste jaar bij de elite had ik niet gedacht om al zo’n grote stap te zetten. Normaal ben ik een renner die ieder jaar gestaag groeit, nu gaat het plots wel heel snel.”

Toch is er nog ruimte voor zelfkritiek. “Als je bijna altijd top tien rijdt, dan mag je niet klagen. Al had ik wel gehoopt om een paar keer dichter bij de top vijf te eindigen. Nu rij ik een heel constant seizoen. Misschien was ik liever een paar keer meer buiten de top tien gevallen om in andere wedstrijden hoger te eindigen.”

In de Soudal GP Hasselt krijgt Hermans een uitgelezen kans om te schitteren. Een podiumplaats moet binnen zijn mogelijkheden liggen. “In principe ben ik één van de vele kandidaten voor het podium”, zegt Hermans. “Het wordt afwachten hoe de wedstrijd zal verlopen. Met Mathieu (Van der Poel, nvdr) en Wout (Van Aert, nvdr) krijg je een open cross, zij nemen altijd het initiatief. Zonder hen zal het afwachten zijn wie de koers zal openbreken.”

Hermans heeft het karakter om in Hasselt het vuur aan de lont te steken, maar hoopt zichzelf te kunnen intomen. “Als ik me goed voel, ben ik een renner die graag initiatief neemt. Die overmoed kan soms ook in mijn nadeel spelen. Ik ben iemand die dan sneller op kop zal rijden en dat heeft me dit seizoen al een paar keer parten gespeeld. Zo begon ik in Zeven iets te enthousiast aan de wedstrijd en heb ik mezelf een beetje opgeblazen. Eindig je vijfde, dan is dat niet zo erg. Als je voor het podium kan rijden, wil je dat niet meemaken.”

Zeker niet in eigen streek. “De Soudal GP in Hasselt is één van de weinige wedstrijden dicht bij huis. Daar wil je jezelf altijd wat meer in de kijker rijden”, besluit Quinten.

Deel dit bericht